Sport

Se pregăteşte noul sezon din Liga a III-a de fotbal

Noul sezon de Liga 3, ediţia 2021/2022, e programat să aibă startul la data de 28 august, conform deciziei Comitetului Exe­cu­tiv al FRF.Pentru noul sezon însă, cluburile şi-au exprimat dorinţa să dispute mai multe meciuri, având în vedere şi faptul că noul protocol medical din timp de pandemie este mai permisiv.
În acest sens, Federaţia Română de Fotbal a luat hotărârea ca pentru ediţia 2021/ 2022 de Liga 3 să rămână pe un format cu 100 de echipe împărţite în mod egal în 10 serii. Schimbarea ar fi ca după dis­putarea celor 18 etape din sezonul re­gular, jocurile tur, respectiv retur, campio­na­tul să continue cu play-off şi play-out.În play-off vor merge primele patru clasate, iar în play-out să joace următoarele şase echipe. Vor fi tot meciuri tur şi retur în fiecare serie, deci încă şase etape pentru formaţiile din play-off, respectiv zece pentru cele din play-out.
O decizie oficială se va lua luni, în urmă­toa­re şedinţă de Comitet Executiv.”Pe 27 iunie este Comitetul Executiv, atunci se va decide. Ne gândim la un sistem în care pri­mele patru clasate să joace play-off, iar următoarele şase în play-out. Meciurile vor fi tur şi retur”, a declarat Florin Spînu, pre­şe­din­tele clubului de Liga 3 ACSO Filiaşi, res­pec­tiv unul dintre cei doi reprezentanţi ai echi­pelor din acest eşalon în Comitetul Executiv al FRF.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura