Politica si administratie

Deputatul PSD Ilie Toma: România merge spre faliment!

Adriana Năstase

Plenul Parlamentului se va reuni pe 29 iunie pentru dezbaterea şi supunerea la vot a moţiunii de cenzură depuse de parlamentarii PSD, a anunţat joi preşedintele Camerei De­pu­taţilor, Ludovic Orban. Parlamentarii PSD au de­pus, miercuri, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu.Moţiunea este intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR „conduce economia României spre pră­pastie cu o viteză uluitoare”. Documentul a fost citit, miercuri, în plenul reunit de liderul grupului senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu.

„A îngropat ţara în datorii”
„PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.
Concluzia trasă de PSD, ca principal partid de Opoziţie, de partenerii sociali (sindicate, IMM-uri, patronate) şi de români este că România se poate redresa doar dacă acest guvern al eşe­cu­lui pleacă! Economia, învăţământul, sistemul medical, agricultura, creşterile masive de pre­ţuri, simultan cu tăierea veniturilor oamenilor şi lipsa perspectivelor au deviat România de la obiec­tivele care reprezentau interesele ro­mâ­nilor. Nu există nici un domeniu în care actualul guvern să fi făcut ceva bun, fie că ne referim la gestionarea pandemiei, vaccinare, sprijinul economiei sau reducerea datoriei publice. A îngropat ţara în datorii fără precedent, la costuri enorme – cele mai mari dobânzi din UE.
PNRR, în loc să deservească scopului pentru care a fost gândit de Comisia Europeană, a de­ve­nit puşculiţa clienţilor şi consultanţilor actua­lei puteri. În PNRR vedem doar reforme ca­tastrofale pentru România şi bani foarte mulţi pentru clientela politică a PNL-USR-Plus.
Pentru binele României, această moţiune ar fi bine să treacă şi Guvernul Cîţu să plece aca­să!”, a declarat deputatul PSD de Hunedoara, Ilie Toma (foto).

“Se următeşte eliminarea fizică a pensionarilor”
“România trăieşte de pe o zi pe alta, din îm­pru­muturi masive luate la dobânzi astronomice. Populaţia sărăceşte rapid, preţurile sunt într-o continuă creştere şi puterea de cumpărare scade accelerat. Hoţia a fost oficializată prin lege. Firmele româneşti au fost abandonate. Mo­delul PNL-USR-UDMR ajută economic alte state, nu România. Reforma pensiilor urmă­reş­te eliminarea fizică a viitorilor pensionari. PNRR, din Redresare devenit Sărăcire Programată. Să­nătatea publică este sub o continuă terapie in­tensivă. Educaţia un haos şi improvizaţie, vii­to­rul a generaţii întregi de elevi a fost grav com­pro­mis. Agricultura României, pe făraş!
70 la sută dintre români spun în acest mo­ment că România merge într-o direcţie greşită. Doar în mintea premierului Cîţu românii o duc mai bine.
Alte state europene precum Germania, Pol­onia, Ungaria au o politică economică inteli­gentă şi îşi protejează cetăţenii, companiile, in­dustriile, agricultura şi toate interesele naţio­nale.
România, în schimb, merge spre faliment! În acord cu interesele coaliţiei şi clientelei de Dreap­ta, în plină criză generată de pandemie, la noi se închid termocentrale, se privatizează sănătatea şi vând activele companiilor de stat, în timp ce fiecare român e îndatorat prin cre­dite. Astăzi, fiecare român este mai dator cu 1.700 de euro (peste 8.000 de lei) şi va ajunge la o datorie de 2500 de euro după ce se va lua împrumutul prin PNRR. Pe de altă parte, nu se aplică vreo soluţie pentru creşterea încasărilor la buget, evazioniştii şi speculanţii nu sunt de­ran­jaţi şi nu se ia nicio măsură de reducerea a risipei banului public. Guvernul Cîţu, într-un timp record, a transformat România într-o ţară eşuată.
Pentru redresarea României, în acest mo­ment, sunt doar două soluţii: un guvern cu prim-ministru PSD sau alegeri anticipate.
Guvernarea unei ţări implică responsabilitate şi reprezentarea intereselor naţionale. PSD a de­monstrat că se poate avea creştere econo­mi­că şi se poate guverna cu programe de sus­ţi­nere a economiei, cu salarii şi pensii decente pentru români şi fără măsuri de austeritate”, a adăugat parlamentarul social-democrat.

2 comentarii la „Deputatul PSD Ilie Toma: România merge spre faliment!

  • Da.Dar voi PSD ce ați făcut în ultimii 30 de ani?
    Și ce o sa faceți dacă veniți iar?

  • Ba Ilie, voi pesede-ul ati distrus Romania sistematic timp de 30 de ani, du-te dracului de escroc ordinar si tu si porcul de Laurentiu Nistor, mai ai si tupeu sa apari pe scena.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.