Se munceşte din greu pe halda de zgură din Hunedoara. Doar că unii nu respectă legea!

Patronii unor firme care îşi desfăşoară activitatea pe halda de zgură din Hunedoara s-au ales cu denunţ penal pentru muncă la negru. În total, inspectorii ITM au descoperit 23 de persoane care lucrau acolo fără forme legale.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, este vorba despre două societăţi – una cu sediul în Petroşani, cealaltă – din Satu Mare. În urma unui control, inspectorii au descoperit că firma din sudul judeţului, care îşi desfăşoară activitatea în Hunedoara, pe halda din Buituri, are 55 de angajaţi cu contracte de muncă încheiate, însă în perioada aprilie – august, a folosit 15 zilieri care au muncit la negru. „Totodată, s-a constatat că societatea nu respectă repausul săptămânal, angajaţii lucrând câte şase zile pe săptămână, iar în pontaje nu erau trecute orele efectiv lucrate de fiecare salariat“, a precizat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara. Pentru neregulile constatate, firma s-a ales cu două avertismente, iar pe numele administratorului s-a făcut denunţ penal la Poliţia municipiului Petroşani.
De asemenea, alte opt persoane au fost descoperite că munceau pe haldă, fără forme legale, pentru o firmă din Satu Mare. Este vorba despre aceeaşi societate pe care doar luna trecută, inspectorii ITM au amendat-o pentru muncă la negru, după ce au descoperit aici cinci angajaţi fără contracte. „Şi conducerii acestei societăţi i s-a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, urmând ca organele abilitate să instrumenteze cazul mai departe“, a declarat reprezentantul ITM. (C. Ghenea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare