Condiţii de hotel în căminul studenţesc din Hunedoara

Magdalena Şerban

A trecut puţin timp de când studenţii şi-au reluat sau, după caz, au început, cursurile. Pe lângă pregătirea celor necesare, unii dintre ei au fost nevoiţi să alerge după cazare. Astfel, cei de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara au optat pentru cămin, condiţiile oferite de acesta echivalând cu cele ale unui hotel, însă la tarife modice.
Căminul studenţesc de la Hunedoara oferă pentru anul universitar recent început, nu mai puţin de 118 locuri de cazare, la un tarif de 100 de lei de student. În incinta sa, există camere de două, trei sau patru locuri, fiecare cu grupuri sociale proprii, studenţii beneficiind, gratuit, de Internet şi televiziune prin cablu. Accesul în cămin se face doar pe bază de cartelă, iar la intrare, sunt amplasate camere de supraveghere. În plus, conducerea facultăţii a angajat şi o firmă de pază pentru a asigura liniştea. Tinerii mai au la dispoziţie o cantină (80 de locuri pe serie în sala mare şi  22 de locuri în sala mică) unde pot servi o masă la preţul de aproximativ 8-10 lei, o bibliotecă ultramodernă, o sală de lectură, o aulă mare cu 216 locuri şi o aulă mică cu 140 de locuri – (dotate cu aparatură de videoproiecţie şi sonorizare), şase amfiteatre, opt săli de seminarii, 42 de laboratoare, o sală de sport şi o sală de consiliu. De asemenea, după finalizarea lucrărilor de reabilitare la corpul de clădire „D”, studenţii vor beneficia de un club studenţesc şi de un cabinet medical.
„Institutul de Subingineri din Hunedoara a luat fiinţă în anul  1970, iar Facultatea de Inginerie din Hunedoara şi-a început activitatea în anul universitar 1990-1991, prin transformarea Institutului de Subingineri. Acum, avem 611 studenţi înscrişi la domeniul de licenţă, 237 la programele de masterat, respectiv 16 la cele de doctorat”, spune conferenţiar dr. ing. Virgilius Caius Pănoiu, decanul instituţiei de învăţământ superior din Hunedoara. De menţionat că Facultatea de Inginerie Hunedoara este componentă a Universităţii Politehnica din Timişoara, acreditată şi clasificată în prima categorie, categoria A, a universităţilor din România.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare