Se închide Termocentrala Mintia?

10 ianuarie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Scandalul de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) nu s-a încheiat, deşi liderii de sindicat au suspendat greva. De fapt, lucrurile par să se complice tot mai tare şi, dacă în câteva zile nu vine o reacţie de la noul ministru al Energiei, atunci riscăm ca Termocentrala Mintia să nu mai aibă cărbune, iar devenii care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire au două variante. Fie să îngheţe în apartamente, fie să plece în ţările calde pe perioada iernii.
Lăsând gluma la o parte, lucrurile par să degenereze aici, susţine liderul Sindicatului Liber şi Independent al Energeticienilor de la Termocentrala Mintia, Mircea Crişovan (foto mic). „Nu înţelegem de ce, acum, că avem un nou guvern, nu s-a trecut la schimbarea conducerii CEH? Ce se aşteaptă? Să punem lacătul pe termocentrală?”, a declarat liderul sindical Mircea Crişovan pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. În protocolul încheiat, culmea, cu conducerea CEH şi administratorul special, primul punct din cererile sindicaliştilor este tocmai demiterea şefilor Complexului. Astăzi se discută în Consiliul de Administraţie al CEH revendicările sindicaliştilor. Întrebarea este ce fac parlamentarii hunedoreni pentru deblocarea situaţiei şi de ce nu intervin ei pentru ca un sfert dintre deveni să nu rămână fără căldură şi apă caldă?
„În aceste condiţii de iarnă, noi, la Termocentrala Mintia, nu avem decât un stoc de 20.000 de tone de cărbune, în condiţiile în care este necesar un minimum de 50.000 de tone. Pe vremea lui Ceauşescu, stocul era de 140.000 de tone de cărbune. Transportul cărbunelui se face foarte greu în condiţiile de acum, iar termocentrala consumă 4.000 de tone pe zi. Aşa ştie conducerea Complexului să-şi facă datoria. În aceste condiţii, în câteva zile riscăm să rămânem fără cărbune”, a declarat liderul sindical amintit.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ioan spune:

  PSD ajutoooooor !!!
  Judetul Hunedoara a votat PSDeeeeeeeeeeee
  Valea chiar a lins.
  Pai, si acum ???????????????????
  Sorinela Popa, episcopeaso , ajutoooor.
  Aduceti chinezi in vale, ca betivanii aia or plecat in Spania si nu ne mai dau carbune.
  Teleormanule se audeeeee.
  Sigur Ciolos a furat carbunele.
  PSD ajutoooooor !!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Coplata, practicată şi în 2017 la sanatoriul din Brad

Potrivit normelor legale în vigoare, sistemul de coplată se practică şi în 2017. Deşi banii aduşi la buget nu sunt...

Lemnul de foc, subiect de analiză pentru primarul din Blăjeni

Primarul din Blăjeni speră ca începând cu 2017, lucrurile să nu rămână la fel ca şi până acum în ce...

Centrele pentru persoanele fără adăpost, deschise în permanenţă

Temperaturile scăzute de afară au determinat autorităţile locale din municipiile Hunedoara şi Deva să dispună măsuri speciale pentru ajutorarea persoanelor...

Închide