Se inaugurează „Aleea Mâinile de Aur” ale canotajului românesc

Astăzi, la baza sportivă de la Snagov, acolo unde-şi desfăşoară activitatea loturile olimpice de canotaj ale României, se va inaugura „Aleea Mâinile de Aur”, dedicată medaliaţilor olimpici din canotajul românesc.

Primul nume care-şi va lăsa amprenta palmelor pe această alee va fi Elisabeta Lipă (foto), desemnată cea mai valoroasă canotoare a secolului precedent.
Preşedinta FR Canotaj a declarat, referitor la acest eveniment: „În primul rând am gândit înfiinţarea acestei alei ca o formă de respect pentru toate generaţiile de sportivi care au reprezentat canotajul şi care au fost medaliaţi la Jocurile Olimpice. Snagovul este leagănul canotajului românesc, iar prin această alee care este dedicată medaliaţilor olimpici, vrem să realizăm legătura între trecut, prezent şi viitor. Din păcate, având în vedere restricţiile impuse, nu ne permitem să facem un eveniment cu foarte mulţi invitaţi, aşa cum ne-am fi dorit. Faptul că eu voi fi prima care îşi va lăsa urma palmelor pe această alee a personalităţilor este un lucru care mă face să fiu foarte emoţionată şi încântată, totodată”, a precizat Elisabeta Lipă.
Mâine, la Izvorani se va desfăşura adunarea generală a COSR, ocazie cu care va fi prezentat oficial şi echipamentul sportivilor români care vor participa la Olimpiada de la Tokyo.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.