Se împart banii pentru ONG-uri la Deva

23 mai 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

În şedinţa de astăzi, 24 mai, vor fi supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului local Deva proiectele de hotărâre privind alocarea de fonduri nerambursabile către entităţile non-profit cu caracter social, sportiv, cultural, precum şi cultelor religioase din municipiu.

Conform proiectului de hotărâre, în total, 15 parohii şi biserici ale mai multor confesiuni religioase din Deva sunt propuse pentru a obţine finanţare din partea administraţiei locale. La acest capitol este prevăzută suma de 1.090.000 de lei. Pentru proiectele din domeniul culturii s-a alocat o sumă de 60.000 de lei, care va fi distribuită către 13 asociaţii. Printre acestea se numără nume sonore din cultura deveană, precum Asociaţia Corală Sargeţia. Din domeniul sportului, vor beneficia de susţinere financiară 23 de asociaţii şi cluburi, suma totală alocată fiind de 860.000 de lei. Organizaţiile de tineri (20 de entităţi) vor avea la dispoziţie 100.000 de lei, iar 50.000 de lei vor fi împărţiţi către patru asociaţii cu activitate în domeniul social.
Aceste finanţări se dau în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi non-profit de interes general. Pentru acordarea banilor, solicitanţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii cerute de lege.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. devean spune:

    Nu uitati de mititelu de la Hunedoara.ca altfel….

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 24.05.2018

Vasile Liviu Oltean, cetăţean din Lupeni Pentru că a fost condamnat, alături de alţi ciraci, la închisoare pentru furt calificat,...

Bulina albă, 24.05.2018

Marius Omotă, primarul comunei Ilia Pentru că a reuşit să atragă de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, banii necesari...

Gura lumii, 24.05.2018

Vorbesc gurile rele că un personaj de la o unitate de pe la noi s-a supărat foarte tare când a...

Închide