Se face sensul giratoriu de la Sântandrei

5 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria Simeria continuă demersurile pentru realizarea proiectului de amenajare a intersecţiei DN7 cu DJ700 de la Sântandrei, prin amenajarea unui sens giratoriu.

Şi-au asumat, vor rezolva
Recent, a avut loc o întâlnire la care au participat administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, reprezentanţii Direcţiei Tehnice şi Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara şi proiectantul care a prezentat un studiu de soluţie pentru realizarea obiectivului. „În urma acestei întâlniri s-a decis încheierea unui act adiţional la contractul de asociere dintre cele două instituţii, prin care se stipulează că Primăria oraşului Simeria va face toate demersurile pentru achiziţia terenului, obţinerea aprobărilor, finanţarea şi construcţia unui drum colector, pe sensul Deva-Simeria, necesar pentru asigurarea accesului autovehiculelor la sediile societăţilor comerciale din zonă. Noi vom continua demersurile pe care ni le-am asumat, această zonă fiind una cu risc. Ne-am asumat să rezolvăm această situaţie şi ne vom respecta cuvântul dat”, a declarat Costel Avram.
”În ceea ce priveşte stadiul proiectului, amintim că a fost obţinut avizul de principiu de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara asupra unei soluţii studiate, iar Consiliul Judeţean Hunedoara va derula o procedură de achiziţie pentru studiile de teren şi realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI). După predarea documentaţiei, vor fi derulate celelalte faze de proiectare şi execuţie. Dacă procedurile de achiziţie nu vor fi blocate sau întârziate, lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor. În elaborarea studiului de soluţie s-a avut în vedere asigurarea fluenţei traficului rutier şi siguranţa pietonilor care traversează DN7 în această zonă”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

Protest al locuitorilor
Reamintim că în zona respectivă au murit mai multe persoane, lovite de maşini. Ultimul accident mortal în acel loc s-a produs cu un an în urmă, când un bărbat în vârstă de 76 de ani a traversat DN7 pe trecerea de pietoni din zona DHS, fiind lovit de autoturismul condus de un tânăr de 29 de ani, din Cristur.
Atunci, zeci de locuitori din Sântandrei au protestat pe trecerea de pietoni de pe DN7 de la Sântandrei, solicitând autorităţilor să ia măsuri pentru ca zona să fie vizibilă pe timp de noapte şi să prevină astfel accidentele de circulaţie la care victime sunt oamenii care traversează legal şoseaua de patru benzi. Potrivit protestatarilor, în ultimii ani, în zonă şi-au pierdut viaţa şapte persoane din cauză că trecerea de pietoni nu este iluminată pe timp de noapte, este slab semnalizată, iar oamenii sunt greu de văzut de către şoferii care se află în trafic.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Clădirea ridicată ilegal în Parcul Corvin, din Hunedoara, demolată după 13 ani

Ieri, o clădire ridicată ilegal în Parcul Corvin, din municipiul Hunedoara, în urmă cu 13 ani, a fost demolată. Acţiunea...

Gura lumii, 6.11.2019

Vorbesc cârcotaşii că într-un sat de pe la noi e zarvă mare, după ce o duduie de acolo s-a dat...

Scandalul din Pro România face primele victime

Pro România, partidul condus de Victor Ponta (foto stânga), pârâie tare pe la încheieturi, de parcă este pe punctul de...

Închide