Clădirea ridicată ilegal în Parcul Corvin, din Hunedoara, demolată după 13 ani

5 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Ieri, o clădire ridicată ilegal în Parcul Corvin, din municipiul Hunedoara, în urmă cu 13 ani, a fost demolată. Acţiunea vine după ce instanţa de judecată a dat o hotărâre definitivă şi executorie.

Trebuia să funcţioneze o pizzerie
Se încheie, astfel, o poveste care i-a mâhnit pe hunedoreni timp de mai bine de un deceniu, susţin reprezentanţii Primăriei Hunedoara. În urma sentinţei definitive a instanţei, clădirea care ar fi trebuit să aibă destinaţia de pizzerie, fast food şi patiserie a fost demolată. Imobilul avea regimul de înălţime D+P+2E şi o suprafaţă utilă a parterului de 917,81 metri pătraţi. Nefiind finalizată, construcţia prezenta un real pericol pentru locuitorii municipiului Hunedoara, creând disconfort din cauza faptului că, în locul destinaţiei de alimentaţie publică, clădirea se degradase şi era folosită de persoane fără adăpost.

Era singura soluţie
„Nu facem altceva decât să punem în aplicare o hotărâre a instanţei de judecată care este definitivă şi executorie. Pentru că nu a fost respectată autorizaţia de construcţie la momentul ridicării acestei clădiri, instanţa a decis că singura soluţie pentru intrarea în legalitate este demolarea acestei construcţii“, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
„În ultimii ani, construcţia prezenta un real pericol pentru hunedoreni. Consider că asta trebuie să fie soarta tuturor clădirilor construite în urmă cu ani de zile care nu au respectat autorizaţiile de construire sau a clădirilor abandonate de pe raza municipiului Hunedoara, cum este cazul celor trei blocuri de pe Str. 1 Decembrie 1918 construite înainte de 1989, ori blocul de pe Str. Barbu Ştefănescu Delavrancea. Suntem hotărâţi să curăţăm oraşul de aceste ruine care nu ne fac cinste!“, a adăugat Dan Bobouţanu.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 6.11.2019

Vorbesc cârcotaşii că într-un sat de pe la noi e zarvă mare, după ce o duduie de acolo s-a dat...

Scandalul din Pro România face primele victime

Pro România, partidul condus de Victor Ponta (foto stânga), pârâie tare pe la încheieturi, de parcă este pe punctul de...

Bulina neagră, 6.11.2019

Pardalian Sârbu, cetăţean din Valea Jiului Pentru că a fost trimis în judecată, împreună cu un complice, fiind acuzaţi de...

Închide