Se caută expert pentru evaluarea matriţei antice de la Sarmizegetusa Regia

12 martie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Procesul în care arădeanca Andreea Ciuciu cere despăgubiri statului român pentru descoperirea matriţei antice de la Sarmizegetusa Regia s-a amânat pentru două luni, la solicitarea reclamantei.

Dosarul a avut ieri termen de judecată la Tribunalul Hunedoara. La termenul anterior, instanţa a admis cererea reclamantei de evaluare pecuniară a matriţei antice, cu condiţia să depună o listă cu experţi în măsură să efectueze această procedură.
„S-a fixat un nou termen pentru 14 mai 2018, faţă de cererea de amânare formulată de reprezentantul reclamantei în vederea identificării şi încuviinţării expertului care va efectua evaluarea”, a informat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Reamintim că Andreea Ciuciu a solicitat evaluarea piesei pe considerentul că valoarea la care a fost estimată şi înregistrată în scriptele Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva, în custodia căruia se află matriţa, ar fi prea mică, aproape egală cu suma solicitată de ea ca despăgubire, respectiv 500.000 de lei. Matriţa antică a fost descoperită în iunie 2013 în situl arheologic Sarmizegetusa Regia, la rădăcina unui arbore doborât de furtună. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 13..03.2018

Alin Armeanu Constantin, 33 de ani, din Petroşani Pentru că a fost condamnat la 14 ani şi opt luni de...

Bulina albă, 13..03.2018

Grigorie Burjan, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara Pentru că, descoperind cu ajutorul ziarului nostru, masiva poluare a Pârâului...

Gura lumii, 13..03.2018

Vorbeşte lumea că un personaj care s-a crezut extrem de important pe la noi s-a mutat cu tot calabalâcul din...

Închide