Sport

Scor mincinos, speranţe reale

Ciprian Marinuţ

Dava Deva a pierdut cu 2-6 (2-3) meciul cu multipla campioană ACS Odorheiu Secuiesc, disputat luni seara, în deplasare, în cadrul etapei a IX-a a Ligii I de futsal. Antrenorul Karoly Gaşpari susţine că scorul e exagerat, raportat la realitatea din teren, întrucât devenii au etalat un futsal bun, iar calitatea jocului lor va ieşi la suprafaţă în etapele viitoare.

Trădaţi de lipsa de experienţă
Fără experimentaţii Moş şi Mateescu, rămaşi acasă din cauza obligaţiilor de serviciu, Dava a ţinut-o în şah vreme de o repriză pe favorita ACS Odorheiu Secuiesc. Foştii campioni au condus cu 2-0, greu, după mai bine de jumătate din primul act al partidei. Cele două goluri au fost marcate într-un singur minut, când devenii s-au aflat în teren cu linia de rezerve, în care au jucat şi doi juniori de 15-16 ani. Dava a reacţionat apoi prin golul lui Macingo, gazdele s-au detaşat la 3-1, însă la pauză, tabela indica 3-2, graţie golului semnat de Călin Bicăzan. „A fost greşeala mea că i-am aşezat pe cei doi juniori în aceeaşi linie, dar am fost obligat să recurg la această formulă de joc, din cauza absenţei veteranilor Moş şi Mateescu”, a spus antrenorul Karoly Gaşpari.
Tinerii echipei devene au arătat futsal de calitate şi după pauză, însă, au fost trădaţi de lipsa de experienţă şi au mai încasat trei goluri, fără să înscrie nici unul, scorul final fiind de 6-2 pentru gazde. „Scorul e exagerat, pentru că echipa noastră a făcut un joc bun. S-a apărat bine, a ieşit frumos pe contraatac şi a avut şi câteva ocazii bune, dar a ratat chiar şi cu poarta goală. Sunt convins că în următoarele etape, calitatea jocului nostru va ieşi la suprafaţă şi vom obţine puncte cu care să urcăm în clasament. Avem însă nevoie de încredere, timp şi stabilitate la nivelul lotului de jucători”, a afirmat Karoly Gaşpari.
Dava a picat pe locul 10 (penultimul) în clasament, dar poate urca până pe opt, dacă câştigă, sâmbătă, 17 noiembrie, meciul pe care-l va disputa, acasă, cu CFF Clujana Cluj, echipă care are acelaşi număr de puncte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura