EvenimentFlash

Furt cu repetiţie la magazinul chinezesc

 Maximilian Gânju

Patronii chinezi care deţin un magazin în centrul Petroşaniului sunt disperaţi din cauza hoţilor. Degeaba au sisteme performante de supraveghere, pentru că hoţii sunt şi ei la curent cu tehnica.

Ţinta preferată a hoţilor
Magazinul chinezesc din Petroşani este mai nou ţinta preferată a hoţilor, care le fac pagube însemnate celor doi chinezi care şi-au mutat afacerile din Ungaria în Valea Jiului. Oamenii au investit masiv în sistemul de supraveghere, însă, cum magazinul fiind mare, hoţii reuşesc să plece cu prada de multe ori. Ieri dimineaţă, o tânără de 20 de ani din Petroşani a sustras marfă de 650 de lei la o primă lovitură şi a revenit câteva ore mai târziu. Chinezii şi angajaţii care se ocupă de supraveghere în magazin şi-au dat seama că este ceva în neregulă. „Dimineaţă, s-a tot învârtit, a luat produse şi le-a ascuns. Când a trecut pe la casă, nu avea nimic în coş. Sistemul de alarmă nu a pornit, pentru că avea un dispozitiv care blochează etichetele electronice prinse de produse şi care sună în momentul în care ieşi din magazin”, a spus o angajată.

Ulciorul nu merge de multe ori la apă   
Tânăra s-a lăcomit şi a revenit în magazin câteva ore mai târziu. De această dată, toată lumea a fost cu ochii pe ea şi a fost prinsă furând produse de câteva sute de lei. „În coş, a pus două pachete de cărţi de joc. A trecut la casă şi a plătit şase lei, însă am oprit-o, pentru a vedea ce are în bagaj. Atunci, a devenit violentă şi am chemat poliţiştii. Când au venit aceştia şi i-au făcut controlul, au descoperit haine şi produse de câteva sute de lei dar şi dispozitivul cu care bloca alarma. Le-am pus la dispoziţie şi imaginile de la camerele de supraveghere unde se vede cum îşi bagă în geantă produsele”, mai spune angajatul magazinului. Poliţiştii din Petroşani i-au făcut dosar penal tinerei, pentru infracţiunea de furt calificat şi o cercetează în stare de libertate, a precizat inspectorul principal Bogdan Niţu, din cadrul IPJ Hunedoara. Tânăra face parte dintr-o grupare de hoţi care acţionează în magazinele mari, cred anchetatorii, mai ales că furase în mare parte bunuri bărbăteşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura