Şcoala din Băcia, prima din judeţ în programul Digitaliada

Adriana Năstase

Peste 104 elevi de la Şcolile Gimnaziale Băcia şi Bretea Română, din judeţul Hunedoara, continuă programul Digitaliada în anul şcolar 2020-2021, în laboratoare digitale complet echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă.

Au putut învăţa de la distanţă
Totodată, ei fac parte din cei peste 30.000 de elevi, profesori şi părinţi înrolaţi în platforma Digitaliada „În­vă­ţare şi testare online”, sistem de management şcolar care oferă utilizatorilor acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, video­con­ferinţe şi ra­poarte de activitate.
Fundaţia Orange a adaptat desfăşurarea programului Digitaliada la noile condiţii de în­vă­ţare la distanţă, în contextul în care în­tregul proces educaţional se transformă. Astfel, şcoala gimnazială Băcia, deja fa­mi­liarizată cu instrumentele digitale, a putut implementa din ziua zero, odată cu suspendarea cursu­rilor, învăţarea la dis­tanţă prin intermediul plat­formei Digitaliada „Învăţare şi testare online”.
„Şcoala noastră a fost prima unitate din judeţ care a aplicat pentru acest program, încă din anul 2016. Am primit atunci 20 de tablete, care sunt folosite pentru Ma­tematică şi Informatică. În şcoală avem anul acesta 42 de elevi”, a declarat Emanuela Luca, directorul Şcolii Gimna­ziale din Băcia. Primarul comunei Băcia, Florin Alba (foto), sus­ţine că, în condiţiile actuale, este ex­trem de important un ase­me­nea pro­gram de digitalizare a şcolii.
Digitaliada este un program de educaţie digitală care se desfăşoară cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale şi care îşi propune încurajarea folosirii teh­no­logiei la clasă pentru îmbunătăţirea perfor­manţei şcolare în învăţământul preuniversitar. Un număr de 6.000 elevi, din cele 50 de şcoli din mediul rural incluse în program învăţă în laboratoare digitale complet echipate cu peste 1.900 de tablete şi alte 120 de echi­pamente IT. Oricine este interesat de pre­darea şi învăţarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziţie, în mod gratuit, plat­forma online www.digitaliada.ro şi poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaţionale în limba română.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.