,,Şcoala Altfel”, la Staţia de tratare a apei de la Jieţ

22 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Mai mulţi elevi de la Şcoala Gimnazială „ Avram Stanca” din Petroşani au vizitat ieri, luni, Staţia de Tratare a Apei de la Jieţ. Vizita copiilor face parte din programul stabilit pentru Săptămâna ”Şcoala Altfel” şi deschide seria unor iniţiative similare care vor avea loc în cadrul activităţilor desfăşurate pe tot parcusul acestei săptămâni, la staţiile de tratare a apei de la Jieţ şi Valea de Peşti, dar şi la staţia de epurare a apei de la Dănuţoni.

Şeful Staţiei de Tratare a Apei Jieţ, inginerul Mihaela Sitea, a fost astăzi gazdă şi i-a condus pe elevi prin toate modulele staţiei, explicându-le întreg procesul de tratare a apei, de la intrarea şi până la ieşirea acesteia din staţie. Copiii au vizitat rezervoarele de apă, sala vanelor, sala filtrelor, unde au asistat chiar şi la procesul de spălare a filtrelor. La laboratorul de analize, invitaţii au putut vedea cum se efectuează analizele de calitate a apei potabile. Elevii au învăţat de la specialiştii Apa Serv date esenţiale despre traseul apei, de la captarea acesteia din surse, precum şi informaţii despre importanţa apei şi a păstrării unui mediu cât mai curat şi sănătos.
Am apreciat faptul că elevii au fost foarte receptivi la toate obiectivele vizitate, au fost atenţi, au pus întrebări pragmatice, la care au primit, evident, răspunsuri pe măsură. La finalul vizitei a avut loc şi o sesiune de verificare a cunoştinţelor acumulate, toţi copiii primind ca răsplată câte o diplomă personalizată de către Apa Serv Valea Jiului, special pentru evenimentul la care au participat. (Biroul de Presă al Apa Serv Valea Jiului Petroşani)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ziua Porţilor Deschise la Judecătoria Deva

Ziua Europeană a Justiţiei Civile deschide porţile instituţiei hunedorene de justiţie din municipiul Deva.

Băiţa: Târgul de Toamnă, anulat de pesta porcină

Deşi în această perioadă, Primăria şi Consiliul Local ale comunei Băiţa, prin Asociaţia Social-Culturală «Ţara de Piatră» Hărţăgani, ar fi...

Vorţa: buget mai sărac ca niciodată

Banii sunt la mare căutare pentru conducerea mai multor administraţii publice locale din judeţ. Rectificarea bugetară aplicată de curând nu...

Închide