Comunicat de presă al deputatului PSD Natalia-Elena Intotero. “Programul de guvernare PSD are în centrul atenţiei oamenii”

România este pe drumul cel bun, cu o creştere economică susţinută şi cu cel mai mic nivel al şomajului din ultimii ani. Rezultatele unei guvernări responsabile încep să fie vizibile. Toate acestea pentru că PSD are un program care prevede măsuri concrete pentru fiecare sector în parte. Fie că vorbim de facilităţi fiscale, pentru zona antreprenorială, de proiecte ce eficientizează sistemul administraţiei locale, de sprijin direct sau prin accesarea fondurilor europene, Executivul s-a străduit să le implementeze.

Dincolo de orice, oamenii au rămas însă în centrul atenţiei noastre. De la pensionari, una dintre cele mai încercate zone sociale ale României, şi până la copii, tineri sau persoane defavorizate, guvernarea PSD a încercat să răspundă tuturor nevoilor.
Astfel, de curând, Guvernul României a aprobat proiectul noii Legi a pensiilor. Aceasta va intra în dezbaterea Parlamentului şi va fi aprobată până la finalul acestei sesiuni parlamentare. Este o lege complexă, rezultat al unei ample dezbateri publice, care va elimina inechităţile şi nedreptăţile ce au făcut ca persoane cu vechime egală, în aceleaşi condiţii de activitate şi pregătire profesională, să aibă pensii diferite, în funcţie de momentul când au ieşit la pensie. Practic, rezultatul va fi că în 2021 – 2022, cele mai multe pensii se vor dubla, iar cele mai mici aproape se vor tripla.
Pentru cei mici, Guvernul a aprobat programul „Rechizite pentru preşcolari şi elevi – şanse egale la educaţie”, în cadrul căruia peste 360.000 de preşcolari şi elevi din clasele II – VIII beneficiază în anul şcolar 2018/2019 de pachete de rechizite şi ghiozdane. Acest proiect este implementat în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate – bugetul total fiind de 17.314.571,40 lei. În plus, peste 50.000 de preşcolari se vor bucura de rechizite şcolare. Aceştia sunt beneficiari ai tichetelor sociale acordate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.
Tot de curând, au fost lansate programele guvernamentale “Investeşte în tine” şi “Schema de ajutor de stat pentru susţinerea industriei cinematografice”.
Primul proiect se adresează tinerilor cu vârste între 16 şi 26 de ani, care pot accesa un credit de până la 40.000 de lei, dar şi celor cu vârste între 26 şi 55 de ani, care pot lua credite de până la 35.000 de lei. Banii împrumutaţi în aceste condiţii avantajoase pot fi folosiţi pentru cheltuieli în educaţie, sănătate, investiţii imobiliare, cultură, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului.
Cel de-al doilea proiect – “Schema de ajutor de stat pentru suţinerea industriei cinematografice” – se adresează producătorilor de film care pot aplica pentru obţinerea unor finanţări garantate de stat, pentru producţii româneşti şi străine, realizate în ţara noastră. Este cea mai atractivă schemă de ajutor de stat din Europa pentru cinematografie, care beneficiază de un buget anual de 50 de milioane de euro. Se urmăreşte stimularea producţiei de filme, încurajarea iniţiativei private în domeniile creaţiei, finanţării, producţiei şi distribuirii filmelor româneşti sau realizate cu participare românească.
Guvernul a aprobat şi noi măsuri de ajutorare a persoanelor defavorizate, care sunt supuse riscului de sărăcie, excluziune socială şi de marginalizare. Proiectul reglementează ajutoarele acordate în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate pentru categoriile de persoane cele mai defavorizate cărora le pot fi acordate produse alimentare şi ca element de noutate, produse de igienă. Aproximativ 1,2 milioane de persoane vor beneficia de aceste ajutoare.
Iată doar câteva dintre măsurile adoptate în ultima perioadă de către Guvern, care se adresează concret unor categorii sociale – pensionari, copii, tineri, persoane defavorizate şi care vin cu soluţii bune pe termen scurt, mediu şi lung.
Natalia-Elena Intotero, deputat PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.