Sport

SCM Deva atacă trofeele campionilor

Ciprian Marinuţ

Cei mai buni şapte tenismeni (fete şi băieţi) sub 14 ani de la SCM Deva se vor lupta de azi, până duminică, pentru câştigarea medaliilor puse în joc la Campionatele Naţionale de echipe de dublu şi simplu feminin.

Fete de top, băieţi valoroşi

SCM Deva este unul dintre cele patru cluburi din ţară care are jucători şi jucătoare de valoare, pentru a se prezenta şi a emite pretenţii la podium în competiţia de dublu echipe, care va începe azi în Bucureşti. „Suntem printre puţinele cluburi din România, care avem şi fete şi băieţi de top şi am putut alinia o echipă pentru acest Campionat Naţional de echipe de dublu. Fetele noastre sunt valoroase şi bine clasate şi pot trage echipa pe locurile unu-doi, mai ales că mizăm şi pe puncte aduse de băieţi sau de echipa de mixt. E nevoie de o singură victorie, pentru a avea asigurată medalia de bronz, dar noi vrem titlul de campioni naţionali”, a spus antrenoarea Lunella Maier. Raluca Ciufrilă (locul 4 naţional), Maria Orban (locul 9 naţional) şi Mandy Sapta (locul 29 naţional, rezervă) sunt cele trei alese pentru a forma echipa de dublu feminin. Dragoş Mădăraş (locul 12 naţional), Valentin Vanţă (locul 35 naţional) şi Bogdan Bristan (locul 39 naţional, rezervă) vor alcătui echipa de dublu masculin, în vreme ce la mixt, cel mai probabil vor juca Ciufrilă cu Vanţă. La turneu, vor mai participa echipele Tenis Club Bucureşti, AS Club Poli Iaşi şi Sportul Studenţesc Bucureşti. Pentru că pe tablou sunt numai patru echipe, se va juca în sistem şah, fiecare cu fiecare. Fiecare întâlnire va avea câte trei dueluri: dublu feminin, dublu masculin şi dublu mixt. Competiţia se desfăşoară de azi şi până duminică, 19 septembrie.

Favorite şi la simplu feminin

Tenismenele de la SCM Deva au mari şanse de a fi pe podium şi la Campionatul Naţional de Echipe de Simplu feminin, întrucât toate cele patru componente ale grupării sunt jucătoare de top. Echipa deveană va fi alcătuită din Raluca Ciufrilă (Tg. Jiu, locul 4 naţional), Roberta Naicu (Craiova, locul 8 naţional), Maria Orban (Petroşani, locul 9 naţional) şi Mandy Sapta (Deva, locul 29 naţional). Sistemul de desfăşurare presupune disputarea a patru jocuri de simplu şi a unei partide de dublu.

„Avem trei sportive din top 10 naţional şi una din top 30, aşa că suntem printre favoriţi. Avem mari şanse la podium, deşi lupta va fi strânsă, întrucât sunt multe jucătoare puternice. Dezavantajul nostru e că fetele au doar 13 ani şi vor evolua şi cu sportive de 14 ani, care sunt mai jos în clasamentul de la 14 ani, întrucât deja joacă turnee de 16 ani. Oricum, ne dorim medalie şi în acest campionat”, a spus antrenoarea Lunella Maier.

Competiţia de echipe simplu feminin va debuta luni, 20 septembrie, se va încheia în 25 septembrie şi va alinia la start 13 echipe. Pe lângă SCM Deva vor mai participa TC Baia Mare, Olimpia Bucureşti, TC Bucureşti, TC Enache Bucureşti, Gold Club Ploieşti, Sportul Studenţesc, Poli Iaşi, CS Mamaia Idu, CSM Oneşti, CSS Gheorghieni şi LPS „N. Rotaru” Braşov.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura