Schimbări în fotbal, odată cu reluarea competiţiilor

29 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

În contextul actual al pandemiei de coronavirus, mişcarea fotbalistică se va schimba major, deoarece FIFA pregăteşte reluarea competiţiilor sportive cu măsuri fără precedent.

Forul fotbalistic mondial pregăteşte o modificare de regulament foarte importantă şi sancţionarea cu cartonaş galben a fotbaliştilor care scuipă, fie pe teren, fie către un jucător advers.
Din dorinţa de a reduce riscul propagării virusului, forul fotbalistic mondial vrea măsuri drastice. Potrivit lui Michel D’Hooghe, şeful departamentului medical al FIFA şi fost preşedinte al clubului belgian FC Bruges, jucătorilor li se va interzice, prin regulament, să mai scuipe.
„Este o practică răspândită în fotbal şi nu este foarte igienic”, a explicat el pentru presa britanică. „Când vom relua întrecerile de fotbal, cred că trebuie să evităm cât mai mult aceste gesturi nesportive, până la urmă. Problema este să ştim dacă va fi posibil. Poate că arbitrii vor putea arăta cartonaşul galben. Este nesănătos şi este un bun mijloc de a răspândi virusul. Este unul dintre motivele pentru care trebuie să fim prudenţi înainte de a reîncepe competiţiile. Nu sunt pesimist, dar sunt mai degrabă sceptic în acest moment”, a spus belgianul.
Lumea fotbalului s-a oprit de mai multe săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus. În timp ce fotbaliştii încearcă să rămână în formă, FIFA se pregăteşte şi ea cât mai bine pentru eventuala reluare a competiţiilor. Medicii sunt în favoarea acestei idei, deoarece saliva poate rămâne câteva ore pe gazon, de unde riscul pentru ceilalţi jucători. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
În Hunedoara, „răsar” pomi peste noapte

Primăria municipiului Hunedoara desfăşoară săptămâna aceasta o campanie de plantare arbori în mai multe zone din oraş. Astfel, vor fi...

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Întrebare pentru liberali: Cât mai aveţi de gând să-i minţiţi pe hunedoreni?

Tupeul liberalilor nu încetează să mă uimească. Zilele trecute au ţinut să le reamintească hunedorenilor măsura incompetenţei lor. Cuplul Adrian...

Bulina neagră, 30.04.2020

Petru Rafan, cetăţean din municipiul Petroşani Pentru că, fiind învinuit de violarea repetată a unei minore şi cercetat sub stare...

Închide