ActualitateFlash

Scene ca-n America la un liceu din municipiul Hunedoara. O adolescentă, bătută măr de colege

Scene ca în America în școlile noas­tre! Două fete de 12 și 13 ani au umilit o altă adolescentă, lovind-o cu picioa­rele, cu pumnii în cap, peste tot. Totul a fost filmat de colege, iar acum agre­soarele dau socoteală, evident însoțite de părinți și avocați. Fata bătută s-a rugat de agresoare să o lase în pace, că îi e rău, dar degeaba. Ele tot au dat și tot și-au bătut joc de ea.

Mama fetei a făcut reclamație
„În data de 5 septembrie 2023, în jurul orei 18:30, la sediul Poliției municipiului Hunedoara s-a prezentat o femeie din municipiul Hunedoara, împreună cu fiica sa, în vârstă de 11 ani și sesizat faptul că minora a fost agresată fizic de două minore, de 12 și 13 ani.
Femeia a reclamat faptul că în data de 5 septembrie 2023 a primit pe telefonul mobil o filmare în care este redat mo­mentul în care cele două fete o lovesc pe fiica sa. Minora a relatat faptul că avut discuții în contradictoriu cu cele două fete în data de 4 septembrie, în timp ce se aflau în curtea unui liceu din municipiul Hunedoara, iar acestea au agresat-o fizic”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Siderat
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a condamnat ferm inci­den­tul de la Colegiul „Matei Corvin” Hunedoara.
„Sunt siderat de cele întâmplate. Videoclipul care circulă on-line conţine scene de o violenţă inimaginabilă pen­tru mine, mai ales că „protagoniste” sunt nişte fete cu vârste sub 14 ani. Nu îmi vine să cred că încă se mai poate întâmpla aşa ceva. Nu am crezut niciodată că nişte fete sunt capabile de ges­turi de o asemenea violenţă. Aştept şi eu, la fel ca toţi hunedorenii, rezul­ta­tele cercetărilor şi sentinţa definitivă dată de justiţie. Ştiu, unii pot spune că nu e treaba Primăriei sau a primarului să emită opinii asupra unor fapte de acest fel. Da, din punct de vedere legal, cazul este de competenţa poliţiştilor şi pro­cu­rorilor, dar consider că responsabilitatea este purtată în primul rând de părinţi, apoi de profesori dar şi de către fiecare membru al comunităţii care observă astfel de scene şi nu are nici o reacţie. Probabil că nu a fost cazul acum, pentru că, din ce am înţeles, incidentul nu s-a petrecut în stradă, ci în curtea unei unităţi şcolare. Voi solicita repre­zen­tanţilor Primăriei în consiliile de admi­nis­traţie ale şcolilor din oraş să caute şi să aplice măsuri mai eficiente împotriva violenţei în rândul minorilor şi să deru­leze acţiuni de conştientizare asupra consecinţelor pe care le pot avea astfel de gesturi. Poliţia Locală Hunedoara a derulat, în anul şcolar trecut, acţiuni de informare şi prevenţie în mai multe şcoli din oraş, dar cred că e obligatoriu ca aces­tea să fie permanentizate şi inten­si­ficate de către cadrele didactice”, a spus primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Încă două agresoare
Totodată, o comisie formată din re­prezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, ai Direcției de Asistență Socială Hunedoara și ai Poliției eva­lu­ează cazul fetei lovite cu sălbăticie de alte minore în curtea unui liceu din mu­nicipiul Hunedoara. Fata agresată va fi consiliată psihologic, însă agresoarele au refuzat acest lucru.
Ieri au mai fost identificate două minore care au participat la comiterea faptei, cele două fiind audiate de an­che­tatori. (A. Năstase)

 

ATENŢE – Imagini cu puternic impact emoţional!