Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ. Incidentul produs în municipiul Hunedoara, unde o minoră de 11 ani a fost agresată de un grup de fete minore, în curtea unei unități de învățământ, m-a mâhnit profund

Ca tată și ca bunic, vă mărturisesc, m-au încercat sentimente de revoltă, dar și de îngrijorare. Responsabilitatea viitorului generațiilor tinere ne aparține tuturor, părinți și instituții deopotrivă, iar ceea ce s-a întâmplat este dovada faptului că, undeva, societatea a greșit. Agresivitatea cultivată și încurajată mai ales la aceste vârste fragede, ne arată o realitate care, în mod regretabil, transformă copiii în victime.
Sunt în permanentă legătură cu doamna inspector școlar general, Maria Ștefănie, și cu doamna director general al DGASPC Hunedoara, Geanina Ianc, pentru a înțelege ce s-a întâmplat, ce se întâmplă cu acești copii și pentru ca măsurile care se iau să fie în acord cu legislația în vigoare.
Dar, dincolo de violența manifestată în aceste imagini, trebuie să ne păstrăm echi­librul și să nu uităm că, totuși, este vorba despre copii.
În acest context, solicit instituțiilor res­ponsabile cu aplicarea legii, să ia măsurile care se impun în urma acestui incident și să ac­ționeze inclusiv pentru a sancționa de­rapajele celor care, în goana după senza­țio­nal, au expus acești copii, difuzând public ma­teriale foto/video în care identitatea nu le este protejată. Potrivit Legii 272/2004, co­pilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice şi a vieţii sale intime, private şi fami­liale. Legislația prevede foarte clar că este interzis să se dea publicităţii orice date re­fe­ritoare la săvârşirea de fapte penale de că­tre copilul care nu răspunde penal, inclusiv date privitoare la persoana acestuia.
Regret cele întâmplate și, chiar dacă ins­ti­tuția pe care o conduc nu are pârghii sau atribuții pentru a controla acest fenomen, ca pre­șe­dinte preocupat de vii­torul tuturor ce­tă­țe­nilor acestui județ, fac apel către toți cei care conduc insti­tu­ți­i­le abilitate, să tra­teze cu multă res­pon­sa­bi­litate semnele care ne arată că viitorul ge­nerației tinere este în pericol!

Laurențiu NISTOR,
Președintele Consiliului
Județean Hunedoara

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura