Scandalurile de la căminul de pe Aleea Moților nu-i deranjează pe polițiștii locali

Adriana Năstase

Situația fostului cămin minier din Deva, de pe Aleea Moților continuă să fie o problem pentru cetățenii care locuiersc acolo dar și în împrejurimi. Poliția Locală Deva nu mișcă nimic, scandalurile sunt aproape în fiecare zi acolo, dar nimeni nu le face nimic celor care tulbură liniștea în zonă. Unde sunt polițiștii locali de nu văd nimic? De ce plătim aceștoi angajați?
Problema aceasta a fost verificată de echipa deputatului independent Anamaria Gavrilă, după ce mai multe reclamații au ajuns pe masa acesteia.

Le e frică să iasă din apartamente
„Situația critică a fostului cămin Minier (imobil din Deva, Aleea Moților nr. 2, bl. 1) mi-a fost adusă la cunoștință mie și consilierilor locali AUR încă din luna februarie 2021. Atunci consilierele mele de la cabinetul #parlamentar s-au deplasat la cămin să înțeleagă mai bine ce se întâmplă acolo. Ca urmare, am scris către Primăria Municipiului Deva să întrebăm ce măsuri s-au luat.
Oamenii care locuiesc în cămin și în blocurile învecinate sunt absolut terorizați de un grup de indivizi care vandalizează căminul, agre­sea­ză pe ceilalți oameni și îi amenință. S-a ajuns până acolo încât oamenilor le este frică să iasă pe stradă sau să își lase copii singuri afară.
Răspunsul Primăriei a fost că vor fi luate mă­suri de pază și de administrare cores­pun­ză­toare a căminului. Din păcate, acest răspuns este un neadevăr. Măsurile despre care Pri­mă­ria Municipiului Deva vorbește în răspuns, pur și simplu nu se regăsesc în realitate.
Ignoranța și aroganța administrației locale face oamenii să sufere și să trăiască în teroare. Se pare că pentru Primăria Deva și consilierii locali ei nu contează și nu există”, susține deputatul independent Anamaria Gavrilă (medallion).

„Sfidare la adresa cetățenilor serioși”
„Am inițiat, așadar, o campaniede strângere de semnături pentru ca oamenii afectați să ceară Primăriei administrarea cores­pun­ză­toare a căminului. Rog pe toți cei care doresc remedierea situației să semneze cererea.
Atât Primăria Municipiului Deva cât și consilierii locali ȘTIU de această situație și nu au făcut nimic până acum. Să spui oamenilor că ei trebuie să vină să îți susțină din nou cauza în următoarea ședință de consiliu este o sfi­dare la adresa acestor oameni. Se pare că acești consilieri locali au luat rolul extins și prac­ticile rușinoase a administrației locale de a face promisiuni oamenilor și de a înăbuși situa­ția. Consilierii locali nu mai sunt în serv­i­ciul cetățenilor, ci în serviciul administrației locale.
Destul e destul! Consilierii locali și Primăria Deva trebuie urgent să rezolve situația de la fostul cămin minier. Este nevoie de pază permanentă, de o evidență clară a locatarilor, și de sancționare și îndepărtare a oamenilor care vandalizează și terorizează pe ceilalți.
Așteptăm acțiune și implicare de la con­silierii locali și din partea primărie!”, a adăugat deputatul Anamaria Gavrilă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.