Actualitate

Focuri de armă trase în fața pizzeriei

Maximilian Gânju

Cel care a tras cu arma de foc neletală, dar supusă autorizării, pentru care nu avea permis, era băut și a vrut să-și impre­sio­neze un amic. Polițiștii i-au făcut dosar penal săvârşirea infracţiunilor de neres­pectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept și tulburarea or­dinii și liniștii publice, dar procurorii au dis­pus renunţarea la urmărirea penală.

L-a văzut cum a tras câteva focuri în aer
Bărbatul a comis faptele în municipiul Vulcan, în fața unui local public, și le-a de­clarat polițiștilor că a cumpărat arma de auto­apărare dintr-un magazin din Ger­mania, dar nu știa că are nevoie de permis pentru ea. Într-o seară, a băut cu prietenii și, ispitit de unul dintre ei, a scos pistolul și a tras câteva focuri în aer, în plan vertical. „În fapt, s-a reținut că a sesizată telefonic Poliția Vulcan, prin apel 112, cum că un băr­bat în stare de ebrietate, trage cu pistolul în zona Pizzeriei Napoli. La fața locului s-a de­plasat un echipaj de poliție, care l-a iden­ti­ficat pe M. L., care avea asupra sa un pistol, marca Colt model Double Eagle Combat Commander, calibrul 9 mm., precum și trei cartușe de 9 mm. Ulterior, a fost identificat și reclamantul care a declarat că l-a văzut pe bărbat cum a tras cu acel pistol în aer, în poziție verticală”, se arată în dosar.
Au renunțat la acuzații
Scăpat de urmărirea penală, tânărul și-a cerut înapoi arma confiscată de polițiști printr-o acțiune în instanță. Acesta le-a spus magistraților că urma cursul autorizat de port armă, astfel că pistolul îi poate fi îna­poiat. Judecătoria Petroșani a concluzionat că arma de foc a fost folosită la comiterea unei infracțiuni, astfel că trebuie confiscată, lucru care s-a și întâmplat. „Judecătorul de cameră preliminară nu poate dispune res­ti­tuirea pistolului de autoapărare și a muniției aferente, având în vedere că acestea au fost folosite la comiterea infracțiunilor reți­nute în sarcina intimatului, iar acesta nici nu de­ținea la acel moment permis pentru armă, nefiind relevant faptul că acesta s-a înscris ulterior la cursuri în vederea obținerii unui astfel de permis”, a motivat magis­tra­tul decizia în urma căreia a dispus confis­carea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura