Scandal şi boicot la votarea preşedintelui CECCAR Hunedoara

14 martie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Votarea preşedintelui filialei CECCAR Hunedoara este, se pare, o misiune extrem de grea. Asta, pentru că, deşi a început în 13 martie 2018, procesul alegerii unui nou preşedinte nu s-a finalizat ieri, ci a fost prelungit cu încă două zile, pentru a avea numărul necesar de votanţi.

Trei candidaţi neacceptaţi
Maria Mornea (foto), preşedintele filialei Hunedoara a CECCAR, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că votul se desfăşoară între 13 şi 16 martie 2018, fiind nevoie să îşi exprime opţiunea 30 la sută din numărul membrilor cu drept de vot din CECCAR Hunedoara. Dosarele de candidatură ale lui Anca Vitez, Viorica Lugojan şi Caius Apostu au fost respinse pentru a treia oară.
Trebuie spus că experţii contabili se chinuie să-şi aleagă un nou preşedinte de un an de zile, toate alegerile eşuând până acum. Însă, luna asta expiră mandatul Mariei Mornea de la şefia filialei, ea nemaiputând candida deoarece are deja două mandate la activ. În aceste condiţii, în cursă a rămas doar senatoarea PNL Carmen Hărău. Acest lucru a produs însă multă nervozitate printre membrii CECCAR Hunedoara. Unii au stat lângă urna de vot, reuşind să-i sperie pe votanţi, poate chiar să-i ameninţe, susţin surse din filială. Cu alte cuvinte, s-a făcut contracampanie senatoarei Carmen Hărău, deşi cei trei respinşi la concurs nu au acţionat în instanţă de un an de zile, de când şi-au depus pentru prima dată candidaturile, deciziile comisiei respective.

Şi-au luat concediu
Sediul CECCAR din Deva este, aşadar, în aceste zile un loc plin de încărcătură negativă. Surse din filială susţin că unii membri au venit să voteze dar nu au putut, pentru că una dintre candidatele respinse stătea acolo şi făcea scandal, oamenii părăsind locul, urmând să revină să voteze. Unii angajaţi de la sediu şi-au luat chiar concediu pentru că nu rezistă stresului şi scandalului la care sunt nevoiţi să asiste în aceste zile. Una peste alta, pentru că au votat puţini în cele două zile, acţiunea a fost prelungită până vineri, inclusiv.
Senatoarea Carmen Hărău, singura candidată la preşedinţia CECCAR Hunedoara, soseşte astăzi la sediu ca să voteze, fiind la muncă în Parlament până acum. Vom vedea, la finele săptămânii, dacă experţii contabili din judeţ vor reuşi să-şi voteze preşedintele.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Studenţi de la Universitatea Petroşani, la Adunarea Regiunilor Europei

Doi studenţi merituoşi de la Universitatea din Petroşani, însoţiţi de un reprezentant al Consiliului Judeţean Hunedoara, participă, în perioada 15-18...

Gura lumii, 15.03.2018

Spun gurile rele că nişte constructori care au lucrat în urbea reşedinţă de judeţ au demonstrat că nu le pasă...

Bulina neagră, 15.03.2018

Adrian Gărdean, om de afaceri din judeţul Hunedoara Pentru că i-a fost respinsă de instanţă contestaţia împotriva trimiterii dosarului în...

Închide