Studenţi de la Universitatea Petroşani, la Adunarea Regiunilor Europei

14 martie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Doi studenţi merituoşi de la Universitatea din Petroşani, însoţiţi de un reprezentant al Consiliului Judeţean Hunedoara, participă, în perioada 15-18 martie 2018, la lucrările Adunării Generale şi a Sesiunii de primăvară a Reţelei de Tineret a Adunării Regiunilor Europei, organizate în oraşul Bodo, regiunea Nordland, Norvegia.
Din delegaţia hunedoreană fac parte tinerii Lidia Ichim şi Gheorghe-Cristian Timişan, studenţi la Universitatea din Petroşani, însoţiţi de Anca Maria Dumitra, inspector în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, Serviciul Relaţii externe, asocieri şi comunicare interinstituţională.
Consiliul Judeţean Hunedoara este membru al Adunării Regiunilor Europei încă din anul 1993, iar din toamna anului 2013 a aderat şi la Reţeaua de Tineret a acestui organism internaţional. În calitate de membru cu drepturi depline, din delegaţia judeţului Hunedoara pot face parte doi tineri cu merite deosebite, cărora organizatorii le susţin financiar cazarea şi mesele aferente acţiunii.
În cadrul Adunării Generale vor fi dezbătute şi aprobate prin vot o serie de documente, dintre care cele mai importante sunt „Declaraţia privind politicile descentralizate privind tinerii migranţi” şi „Opinia privind capitolul european privind calitatea în mobilitatea învăţământului”. Temele care vor fi abordate în cadrul sesiunii de primăvară a Reţelei de Tineret din acest an sunt „Inteligenţa artificială” şi „Sănătatea mentală a tinerilor”.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 15.03.2018

Spun gurile rele că nişte constructori care au lucrat în urbea reşedinţă de judeţ au demonstrat că nu le pasă...

Bulina neagră, 15.03.2018

Adrian Gărdean, om de afaceri din judeţul Hunedoara Pentru că i-a fost respinsă de instanţă contestaţia împotriva trimiterii dosarului în...

Bulina albă, 15.03.2018

Dana Dan, preşedintele ADI Deşeuri Pentru că a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul...

Închide