Scandal de scandal pe centura Devei

Carmen Cosman

După ce a fost găsit pe mijlocul străzii, noaptea, într-o stare de surescitare euforică, de către un echipaj al Poliţiei Locale şi dus la Poliţia Deva, Călin Firuţă, un dealer Vodafone din municipiul reşedinţă de judeţ, susţine că a fost agresat de poliţiştii locali, inclusiv de către şeful Poliţiei Locale Deva, Alin Rădoane (foto). La rândul său, Rădoane spune că, de fapt, cel bătut a fost el, în timp ce autoturismul poliţiei a fost avariat de Firuţă.

Au chemat în ajutor poliţiştii adevăraţi
Scandalul a avut loc sâmbătă noaptea, în jurul orei 1.30. La acea oră, Poliţia municipiului Deva a fost sesizată prin dispeceratul Poliţiei Locale Deva, cum că, pe Calea Zarandului, un bărbat tulbură ordinea şi liniştea publică. Practic, poliţiştii locali au cerut sprijinul celor de la Poliţia Municipală ca să intervină. Mai exact, potrivit unor martori, Călin Firuţă s-ar fi aflat în mijlocul drumului, de unde ar fi lovit cu picioarele toate maşinile care treceau pe acolo, profitând de faptul că se circulă cu viteză redusă. Pe lângă bărbat, care era însoţit de fiul său, Alexandru, a trecut un echipaj al Poliţiei Locale, care, văzând situaţia, a încercat să-l determine pe Firuţă să plece din mijlocul drumului. Şi de aici a început şi scandalul.
În urma solicitării poliţiştilor locali, un echipaj al Poliţiei municipiului Deva s-a deplasat la faţa locului, dar în momentul în care patrula de siguranţă publică a ajuns pe Calea Zarandului nu a mai găsit pe nimeni. În schimb, potrivit comunicatului emis de IPJ, după circa cinci minute, la sediul Poliţiei municipiului Deva, s-a prezentat patrula Poliţiei Locale, care i-a adus pe Călin Firuţă şi pe fiul său acestuia, Alexandru.

S-au reclamat reciproc de agresiune
Cum au ajuns la poliţie, cei doi bărbaţi au declarat că au fost agresaţi de către unul dintre poliţiştii locali, respectiv şeful instituţiei, Alin Rădoane, iar Firuţă senior a anunţat că îşi rezervă dreptul de a depune plângere împotriva acestuia pentru comiterea infracţiunii de lovire, în termenul legal de 60 de zile, după ce i se va elibera certificatul medico-legal. Dar şi reprezentanţii Poliţiei Locale au depus o plângere împotriva lui, pe motivul că acesta ar fi agresorul. Poliţiştii locali susţin că, de fapt, în timpul intervenţiei, acesta i-a lovit şi a fisurat geamul portierei dreapta spate a autoturismului din dotare.
„În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi distrugere. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, se mai preciza în comunicatul de presă al Poliţiei.
Contactat de noi, şeful Poliţiei Locale Deva, Alin Rădoane, s-a abţinut de la comentarii şi a precizat doar că „Poliţia cercetează acest caz. Am depus deja o plângere pentru ultraj şi distrugere a unui autoturism al poliţiei”. L-am contactat telefonic şi pe Călin Firuţă, dar acesta, aflând cine suntem şi despre ce este vorba, a refuzat să mai vorbească. Aşa că, deocamdată, luăm de bună declaraţia acestuia, cuprinsă în comunicatul Poliţiei: că  îşi rezervă dreptul de a depune plângere împotriva poliţiştilor locali pentru comiterea infracţiunii de lovire, în termenul legal de 60 de zile, după ce i se va elibera certificatul medico-legal.

3 comentarii la „Scandal de scandal pe centura Devei

 • 30 mai 2011 la 8:26
  Legătură permanentă

  Politistii comunitari…cine naiba se uita in gura lor…mint de ingheata apele,,,,,iar alin radoane….e boul care conduce ciurda

 • 31 mai 2011 la 13:55
  Legătură permanentă

  citez „În ceea ce îl priveşte pe Călin Firuţă, el este cercetat pentru violarea secretului corespondenţei şi divulgarea secretului profesional şi riscă până şa 3 ani de închisoare.”

 • 31 mai 2011 la 17:23
  Legătură permanentă

  De ce trebuie sa fi batut daca esti baut,nu poti fi imobilizat si dus la spital,pentru tratament de trezire,de ce trebuie sa i se mai faca dosar penal de ultraj daca el a fost cel batut,asa se procedeaza in politie dupa 13 ani de reclamatii,nu va este rusine,politist cu legitimatie de interlop de la stat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.