FlashPolitica si administratie

Sãtenii din Bãcia nu se lasã, vor referendum

05 dezbatere deponeu bacia (83)Sorina Popa

După ce propunerea de organizare a unui referendum în Băcia, privind investiţia deponeului ecologic de gunoi în zonă a eşuat, sătenii de aici nu vor să renunţe, totuşi, la acest proiect.
Astfel, potrivit consilierului local Voicu Sala (Partidul Ecologist), se doreşte strângerea de semnături pentru a se putea organiza referendumul, dar nu de către primărie, ci de către prefectură. „În aceste condiţii, este nevoie ca aproximativ 400 de locuitori de pe raza comunei noastre să semneze o petiţie prin care se solicită prefecturii să organizeze referendumul. Adică, prefectura să facă ceea ce trebuia să ducă la bun sfârşit consiliul local. Dar, dacă nu am reuşit să trecem prin consiliu acest proiect, cu referendumul, trebuie să găsim o altă soluţie, pentru ca oamenii să-şi spună părerea în legătură cu construcţia deponeului de gunoi în zona noastră”, a declarat Voicu Sala, consilier local la Băcia. În paralel cu Băcia, şi la Deva şi la Simeria, celelalte două localităţi pe terenurile cărora va fi construit deponeul ecologic, au fost adoptate hotărâri pentru aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale privind proiectul respectiv.
Vineri, aleşii locali de la Băcia au votat, cu şapte voturi „pentru” şi patru „împotrivă”, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru „Centrul de management al deşeurilor Bârcea Mare”, care se va construi în intravilanul comunei Băcia, pe o suprafaţă de 65.097 metri pătraţi. Acesta face parte din cadrul investiţiei „Sistem de management integrat al deşeurilor din judeţul Hunedoara”, a cărui valoare se ridică la 70 de milioane de euro, bani alocaţi de Uniunea Europeană.

One thought on “Sãtenii din Bãcia nu se lasã, vor referendum

  • Toată stima pentru D-l Voicu Sala. Cetățenii din Băcia să voteze împotriva amplasării deponeului în zona localității lor. Colaboratorul securității, moloț ioan mircea, să facă deponeu la el la Mărtinești.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.