Grădina Zoologică din Hunedoara, redeschisă de Ziua Copilului

02 IMG_1051Cristina Ghenea

Modernizarea Grădinii Zoologice din Hunedoara a intrat pe ultima sută de metri, iar edilii municipiului intenţionează să o inaugureze la sfârşitul acestei săptămâni, de Ziua Copilului.

Reamenajată după normele europene
Construită în anii ‘70, Grădina Zoologică din municipiul de pe Cerna a intrat, pentru prima dată, în reabilitare în vara anului 2011. Cuştile animalelor coincid, acum, cu normele europene, fiind mărite, prevăzute cu ventiloconvectoare, pentru reglarea temperaturii, şi dotate cu bazine cu apă. De asemenea, animalele beneficiază şi de un punct sanitar în care sunt amenajate săli de operaţie şi tratament, şi tot în urma implementării proiectului de modernizare, Grădina Zoo are acum şi reţea de canalizare. Singurele lucrări rămase nefinalizate sunt cele ce ţin de reabilitarea aleilor, iar asta, pentru că ele nu au fost cuprinse în proiect. Primăria, însă, a decis să nu mai tergiverseze momentul redeschiderii şi să rezolve refacerea aleilor cu propriile forţe.
„Cu materialele de care dispunem şi cu angajaţi din cadrul, Primăriei am început şi lucrările la alei. Au fost puse borduri şi urmează să ne ocupăm, treptat, şi de asfaltarea şi pietruirea lor“, a precizat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara. Acesta a adăugat că intenţionează să inaugureze Grădina chiar sâmbăta aceasta, de Ziua Copilului.

Din 10 hectare, s-a restrâns la trei
Construită în urmă cu mai bine de 40 de ani, Grădina Zoologică din Hunedoara se întindea, la vremea respectivă, pe circa 10 hectare de teren, cuprinzând şi un parc de distracţii pentru copii, dar şi o grădină de vară. Avea peste 100 de exemplare de păsări şi animale şi foarte mulţi vizitatori. Astăzi, însă, Grădina mai are o suprafaţă de numai 3 hectare şi cuprinde 60 de exemplare de păsări şi animale, ce aparţin unui număr de 18 specii. Proiectul derulat pentru reabilitarea şi modernizarea obiectivului are o valoare de 1,7 milioane de lei, bani asiguraţi, în procent de 70 la sută, de Ministerul Mediului şi 30 la sută de municipalitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare