Şase clădiri din incinta spitalului devean vor fi demolate

22 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Mai multe clădiri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva vor fi demolate, pentru a face loc unităţii de radioterapie. În şedinţa ordinară de vineri, 26 iulie 2019, va fi supus dezbaterii şi votului proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei conceptuale şi Temei de proiectare pentru demolarea unui număr de şase clădiri din incinta SJU Deva.

Proiectul vizează clădiri care se află într-o stare avansată de uzură şi nu mai sunt utilizabile, după cum urmează: clădire de birouri (285 mp), spălătorie (250 mp), magazie materiale (133 mp), magazie – atelier (291 mp), magazie centrală (315 mp) şi clădirea „Oftalmologie” ORL (614 mp).„Patru dintre aceste clădiri trebuie demolate în regim de urgenţă, eliberarea amplasamentului fiind necesară pentru construirea clădirii care va găzdui unitatea de radioterapie, investiţia fiind asumată de Consiliul Judeţean Hunedoara în colaborare cu Ministerul Sănătăţii. În a doua etapă vor fi demolate magazia centrală şi clădirea în care a funcţionat secţia de Oftalmologie, în locul lor urmând să fie amenajate spaţii verzi, conform prevederilor legale în vigoare”, a declarat Delia Băda, managerul spitalului din Deva. „Unitatea de radioterapie este deosebit de binevenită pentru ceea ce înseamnă tratamentul pacienţilor. Ministerul Sănătăţii va oferi echipamentele necesare acestei activităţi medicale. Aceste investiţii atestă preocuparea noastră constantă pentru îmbunătăţirea continuă a serviciilor care vizează sănătatea populaţiei”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Valoarea estimată a costurilor de demolare a celor şase imobile se ridică la 1,8 milioane de lei. Reamintim că, CJ Hunedoara a adoptat, în şedinţa din data de 28 iunie 2019, o hotărâre privind aprobarea notei conceptuale şi a temei de proiectare pentru obiectivul de investiţii „Construire clădire pentru radioterapie”. Valoarea estimată a investiţiei este de 7,1 milioane de lei, suma fiind asigurată din bugetul administraţiei judeţene.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor va fi revizuit

Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara a avut loc o întâlnire în vederea revizuirii Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor...

Abia intrată în vigoare, legea certificatului de non-violator stârneşte controverse

O nouă lege a intrat în vigoare de ieri, 21 iulie. Este vorba despre obligativitatea prezentării la locul de muncă...

Campionatele Naţionale de Atletism pentru seniori

Federaţia Română de Atletism a făcut ieri precizările legate de ultima competiţie din această perioadă, aşteptată cu mult interes de...

Închide