ComunitateFlash

SARS România, surpriza concursului Grimpday

Nicolle Ebner

La prima participare la un concurs internaţional, echipa Asociaţiei Search and Rescue Service (SARS) România, cu sediul în Vulcan, judeţul Hunedoara, s-a clasat pe locul cinci în Europa la Campionatul Internaţional de Salvare Urbană 2010, desfăşurat în perioada 12-15 iunie, în Namur-Belgia.

Primii voluntari est-europeni

La concurs au participat 28 de echipe, care au reprezentat nouă ţări europene, SARS România fiind prima şi singura din Europa de Est care a luat parte la un concurs de o asemenea anvergură. „Această competiţie internaţională a fost o provocare pentru mine, având în vedere că ne-am duelat pe partea de salvare din medii periculoase cu cei mai buni din Europa. Important pentru SARS România este că am fost singura şi prima echipă din estul Europei care a participat. De asemenea, am fost şi singurii voluntari, având în vedere că echipajele celelalte sunt plătite de la stat. Nimeni dintre organizatori sau dintre echipele rivale nu se aştepta ca România să învingă structuri militare grele, care au un cuvânt de spus în domeniul salvării. Pot spune că locul obţinut a confirmat valoarea SARS România în Europa în domeniul salvărilor din dezastre şi calamităţi”, a declarat Sorin Sanda, liderul echipei SARS România. „I-am uimit cu tehnicile noastre de salvare, rapide şi simple, dar totodată eficiente şi sigure. Mi-a plăcut că am fost aplaudaţi la scenă deschisă, ridicându-se în picioare, fiind de altfel şi singura ţară care a primit pentru prezentare steagul României. Am fost surpriza concursului”, susţine Ovidiu Sandu, membru SARS România.

La anul, şi mai bine

După ce va pune la punct partea de comunicare şi de management, echipa SARS România este sigură că la ediţia de anul viitor, va câştiga locul întâi. Asociaţia SARS (Serviciul de Căutare – Salvare) a luat fiinţă la sfârşitul anului 2008 şi este o organizaţie nonguvernamentală, care funcţionează ca serviciu specializat în desfăşurarea de acţiuni de tip căutare-salvare şi intervenţii în caz de dezastre şi calamităţi, inclusiv acţiuni umanitare. Centrul Naţional al SARS România funcţionează în localitatea Vulcan.

3 comentarii la „SARS România, surpriza concursului Grimpday

  • felicitaaari dr. catalin Popa, multiplului campion Sorin Sanda si echipei formata din oameni de exceptie!!! Prin oameni ca ei va renaste Ro.

  • Felicitari
    Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere sa continuati ceea ce a-ti inceput.

  • ar trebui sa organizati mai multe evenimente in care sa fie implicati si copii,iar saitul sa fie mai actual si cu mai multe informatii despre activitatea asociatiei

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura