Le-a luat banii, dar nu i-a mai angajat la mină

Livia Botici

Laura Morena Filip, fost psiholog al Salvamin Petroşani, a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de înşelarea mai multor persoane, care, pentru a reuşi să se angajeze în mină, i-au dat femeii sute de euro, cu gândul că aceasta le va face rost de un loc de muncă. Din păcate pentru ei, au rămas şi cu banii daţi, şi fără slujbe.

„Am fost credulă, i-am dat banii”

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Laura Morena Filip este acuzată că în perioada 2008-2009, în calitate de psiholog al Salvamin, o subunitate a Companiei Naţionale a Huilei, a înşelat 25 de persoane, dornice de a avea un loc de muncă sigur, de pe urma cărora, femeia a câştigat aproape 13.000 de euro. Ieri, la Deva, a avut loc primul termen de judecată al procesului, dar psihologul nu a venit să dea ochii cu cei pe care i-a înşelat. „Să-i fie ruşine că şi-a bătut joc de noi, în cel mai urât mod cu putinţă. Eu am vrut să mă angajez şi, cum ea era psiholog, am fost nevoită să trec prin biroul ei. Atunci m-a abordat şi mi-a spus că dacă îi dau 700 de euro, îmi rezolvă să am un serviciu bun în cadrul minei. Credulă, i-am dat banii, dar niciodată nu m-a mai angajat! Se făcea că nu mă cunoaşte, iar banii nu i-am mai văzut vreodată”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN Ana Maria Azamfirei, una dintre persoanele înşelate de Laura Morena Filip.

„Nu mai iau nici un leu”

Dintre toţi cei înşelaţi, o femeie din Petroşani, Maria Buzea, a scos credit de la o bancă, în anul 2008, pentru a-i da banii fostei sale colege de serviciu, Laura Morena Filip. „Am lucrat 20 de ani împreună iar apoi ea a făcut facultatea de psihologie şi a prins postul de psiholog. La sfârşitul anului 2008, m-a sunat şi mi-a spus că are nevoie urgentă de bani, deoarece soţul ei este bolnav şi trebuie să-l ducă la medic, iar apoi la tratamente. O cunoşteam şi, din nefericire pentru mine, aveam încredere în ea. Am scos de la bancă 25.000 de lei, sumă pe care i-am dat-o ei, angajându-se, printr-o declaraţie, că în trei luni de zile o să-mi înapoieze banii. Nu i-am mai văzut niciodată, iar ea spune acum că sunt nebună, că nu i-am dat nici leu. Banca a venit peste mine, tot salariul îmi este reţinut, eu nu mai iau nici un leu. Şi astăzi, ca să pot să vin la proces la Deva, colegii de serviciu mi-au dat bani, ca să am pentru transport. Am ajuns să mănânc la o cantină, pentru că nu mai am bani nici pentru hrană. Femeia aceasta m-a distrus, dar o să fac orice, ca să o văd că se chinuie şi ea. Dacă e nevoie, o să-mi vând un rinichi, ca să am bani pentru procese, dar tot o să o văd după gratii”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Maria Buzea. La următorul termen de judecată, care va avea loc în data de 14 iulie, judecătorul a decis ca Laura Morena Filip să fie prezentă, iar dacă nu vine de bună voie, să fie adusă cu mandat, de către poliţişti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare