Sãrãcie cu speranţe minime

Ciprian Marinuţ

Măcinată de necazuri financiare, Mureşul Deva porneşte cu şansa a doua în jocul din deplasare cu Unirea Alba Iulia şi poate doar spera la o minune.
În condiţii normale, Mureşul, unica echipă hunedoreană din eşalonul secund, e victimă sigură pe Stadionul „Cetate” din Alba Iulia, la meciul de mâine cu Unirea. Adversara devenilor stă mai bine financiar, ca lot şi ca poziţie în clasament, iar pe baza acestor premise, un alt rezultat în afară de „unu solist” ar fi o mare surpriză.

Vor o minune?
Există însă şi elemente care pot lăsa loc unei surprize, ce pot fi luate în calcul de cei care nu exclud doza de neprevăzut a fotbalului. La Alba Iulia, au fost unele tulburări interne în această săptămână, iar preşedintele executiv, Ioan Dida, a demisionat. Oficialul a invocat „motive personale”, însă, se pare că la mijloc e subminarea puterii sale, pentru a proteja doi jucători indisciplinaţi. În plus, de trei etape încoace, Unirea a scos doar remize, iar ultimele două egaluri au fost albe, fără gol.
În ciuda slăbiciunilor Unirii, riscul unei surprize din partea devenilor e mic. Mureşul pare anesteziată de eşecurile la scor suferite în ultimele două etape, iar jucătorii sunt suficient de blazaţi să vrea o „minune”, din cauza golului financiar de prin buzunare. Totuşi, o speranţă a celor care cred în Mureşul ar fi parcursul bun reuşit de trupa lui Constantin Olariu în meciurile din deplasare. Rămâne de văzut dacă victoriile cu Luceafărul Oradea şi Arieşul Turda şi remiza cu FC Bihor vor fi completate cu un rezultat pozitiv la Alba Iulia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.