Șapte sfaturi importante pentru cei care folosesc biciclete iarna

24 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

 

Atunci când mercurul din termometre scade, poate fi dificil să găsim motivația necesară pentru a ne așeza în șa. Cu toate acestea, plimbările pe biciclete din sezonul rece pot da satisfacție multor persoane. Din acest motiv, iți prezentăm șapte sfaturi pentru a te bucura de biciclete în timpul iernii cu un minimum de disconfort:

 

  1. Imbracă-te corespunzător

Pentru a beneficia de aportul termic necesar în sezonul rece, va trebui să îți imaginezi trupul ca fiind împărțit în 4 zone principale: capul, mâinile, picioarele și trunchi. De cele mai multe ori, căldura corpului se va degaja în zona capului și a gâtului, de aceea este important să folosești un batic sau cagulă pe sub casca de protecție. În cazul membrelor, alege mănuși și șosete din material tehnic, precum șosetele Northwave Sonic Winter Tech 2. Dacă temperaturile sunt extreme, optează pentru hu

se de protecție pantofi din neopren, rezistente la acțiunea apei și a vântului. În cazul trunchiului, cel mai indicat este să ai mai multe straturi, care îți vor permite să le ajustezi în funcție de cât de tare te încălzești. Dacă temperaturile coboară sub 10°C, ia în considerare și încălzitoarele pentru genunchi sau pentru brațe.

 

  1. Totuși, nu exagera

În perioada rece, mulți avem tendinta de a ne îmbrăca foarte gros înainte de a ne sui în șau

a unei biciclete. Cu toate acestea, dacă ne îmbrăcăm prea gros, există riscul de a transpira foarte repede, lucru care va duce la o scădere bruscă a termperaturii corpului, existănd riscul de a ne îmbolnăvi. Mai mult, dacă avem multe haine groase, acest lucru ne poate chiar împiedica să pedalăm corespunzător. De aceea, este indicat să ne îmbrăcăm astfel încât să ne fie puțin răcoare când ieșim prima oară afară. Nu trebuie să îți faci griji, te vei încălzi imediat ce vei porni pe traseu!

 

  1. Asigură-ți vizibilitatea

În perioada iernii, puțini șoferi se așteaptă să întâlnească biciclete pe șosele. Din acest motiv, o vestă fluorescentă, alături de faruri de calitate, iți vor asigura vizibilitatea optimă pentru ceilalți participanți la trafic.

 

  1. Planifică-ți ruta

Știi traseul acela pe care l-ai parcurs vara în doar 4 ore? Iarna iți va lua mult mai mult, așa că nu te ambiționa prea tare, altfel riști să te epuizezi pe traseu, iar în acest sezon, acest lucru nu este deloc recomandat.

 

  1. Fii atent la vânt

De câte ori este posibil, ia în calcul intensitatea și direcția vântului. Astfel, poți face prima jumătate a traseului cu vântul în față (nu uita să iei cu tine o pereche de ochelari de biciclete pentru acest scop), iar la întoarcere vei pedala mai puțin, având vântul în spate. În plus, temperaturile pot coborî foarte mult de la un vânt intens, așadar asigură-te că ai o jachetă contra vântului tăios.

 

  1. Pedalează alături de prieteni

Poate că plimbările pe biciclete nu ar fi la fel de distractive dacă nu am avea lângă noi și o comunitate de prieteni. Dacă alegi să faci un traseu pe timp de iarnă alături de un prieten, timpul va trece mult mai repede, iar în cazul în care întâmpini probleme de ordin tehnic, acesta te poate ajuta.

 

  1. Intreținerea bicicletei

Pentru a beneficia mai mult timp de performanțele unei biciclete, este important sa o întreții corespunzător, în special în sezonul rece. Astfel, nu uita să cureți regulat cadrul, lanțul, frânele și jantele, după fiecare plimbare în condiții de umiditate.

 

Bonus:

Dacă ești ciclist de performanță, sau pur și simplu ești foarte pasionat de biciclete, îți poți achiziționa un trainer pentru interior, care este recomandat în special pentru sesiunile de antrenament intensiv.

 

 

 

 

 

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Braconierul urmărit de jandarmi era vânător

În baza informaţiilor furnizate de jandarmii montani, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara l-au descoperit pe...

Pedofilul din Deva vrea să-i fie revizuit dosarul

Cererea de revizuire a fost depusă zilele trecute la Tribunalul Hunedoara şi va fi luată în discuţie peste o lună...

Şi-a pus capăt zilelor

Un bărbat de 73 de ani, din Hunedoara, a ajuns la spital în stare gravă după ce s-a aruncat de...

Închide