Sport

Săptămână grea pentru fotbaliștii de la CSM Deva

Pentru CSM Deva, ediția 2023 – 2024 va începe sâmbătă, 26 august, când echipa pregătită de Ștefan Nanu va juca în prima etapă a seriei 7 din Liga 3 de fotbal, în deplasare, pe terenul celor de la ACSO Filiași.

Nu va fi ușor
Cele două echipe s-au confruntat și se­zonul trecut, în aceeași serie, echipa din Deva ajungând în barajul de pro­movare în Liga 2, echipa din Filiași oprindu-se în semifinale competiției, meciurile dintre ele fiind extrem de disputate. „În comparație cu sezonul trecut, seria este mult mai puternică. Acest meci va fi un prim derby al seriei. Vom întâlni o echipă solidă, mult întărită față de sezonul precedent și care își propune promovarea. Nu va fi deloc ușor, dar sper să revenim măcar cu un punct din această deplasare, am încredere în jucătorii mei că putem atin­ge acest obiectiv”, a declarat Ștefan Nanu, antrenorul devenilor.

Aproape o minune că s-au calificat
Pentru CSM Deva va urma un meci din play-off-ul Cupei României, în care echipa deveană va întâlni formația Gloria Buzău. Tehnicianul echipei din Deva a spus despre această întâlnire: „Gloria Buzău este o echipă cu un buget foarte mare în comparație cu al nostru, care își propune promovarea în prima ligă și are în lot jucători valoroși. Sunt mândru de jucătorii mei că au reușit să ajungă până în play-off-ul Cupei României, unde puține echipe de Liga 3, cum suntem și noi, au reușit să se califice. Să nu uităm că în această fază a competiției sunt doar 32 de echipe, dintre care opt din SuperLigă, iar calificarea noastră aici este o performanță. Noi ne vom juca șansa până la capăt și îmi place să cred că vom oferi publicului din Deva un joc frumos și, poate, și o calificare, chiar dacă am informații că Buzăul va veni cu prima echipă la acest joc”, a mai spus Ștefan Nanu.
Cel mai probabil jocul din Cupa României cu echipa Gloria Buzău se va disputa pe stadionul „Cetate”, marți, 29 august, de la ora 17:30.