Sanfirişca Marius Nicolae: Îmi asum toate greşelile trecutului, dar acum sunt pe drumul cel bun

Sorina Popa02 Marius Sanfirisca

– Interviul publicat cu câteva zile în urmă a suscitat numeroase comentarii, unele pozitive, altele negative, la adresa dumneavoastră. Ca urmare, revenim, pentru a vă oferi posibilitatea să lămuriţi toate aspectele neclare din viaţa şi activitatea dumneavoastră politică. De pildă, aţi fost acuzat că v-aţi tot plimbat de la un partid la altul. Este adevărat?
Din anul 2004, când am intrat în politică, sunt membru al Partidului Conservator(PC). La data de 19 iunie 2015, PC a fuzionat cu PRL, formându-se ALDE. Deci, celor care mă acuză că sunt traseist politic, doresc să le transmit că nu am fost membru al vreunui alt partid. Am rămas cu echipa PC, cu toate că am avut şi alte oferte. Chiar dacă PC a fost un partid mic, nu am plecat, deşi în momentul în care am fost numit preşedinte interimar PC, nu am avut decât 161 membri activi. A fost o muncă grea, dar am considerat-o ca pe o provocare. Am construit acest proiect ALDE în judeţ şi sunt mulţumit de rezultatele pe care, împreună cu colegii mei, le avem. Toate vin atunci când trebuie, nici mai devreme, dar nici mai târziu.

– V-aţi încăpăţânat. Doar sunteţi din zodia Taur.
Da, sunt născut în 26 aprilie 1970. M-am născut într-o zi în care se sărbătorea Paştele. Sunt zodia Taur, e adevărat. Nu sunt însă o persoană încăpăţânată în sensul rău al cuvântului, pot să spun că mă încăpăţânez să-mi duc visele la îndeplinire, asta da. Încerc să învăţ în fiecare zi câte ceva. Fiecare zi îmi aduce ceva nou în viaţa mea. Şi pentru asta îi mulţumesc lui Dumnezeu.

– Odată ce aţi anunţat că veţi candida pe listele pentru Consiliul Judeţean din partea ALDE, au început şi atacurile din partea unora. Chiar aveţi duşmani sau v-aţi pricopsit cu ei acum, de când cu campania electorală?
– La noi se spune, că dacă nu ai duşmani, eşti un Nimeni. Eu nu vreau să cred că am duşmani. Nu am făcut cuiva vreun rău încât să mă urască. Recunosc, nu sunt perfect, sunt doar un om cu bune si rele. În viaţă, mereu am încercat să îmi văd de treaba mea, să ajut oamenii. Este loc pentru toată lumea, asta nu pricep unii dintre noi. Am învăţat că celor care mă duşmănesc, să le răspund cu o vorbă bună. Ura şi invidia nu au cum să ajute pe nimeni. Oamenii nu pricep că dacă urăşti, faci lucruri rele, totul se întoarce împotriva ta. În schimb, dacă faci totul din iubire, atunci viaţa ta e frumoasă. E simplu. Numai unii dintre noi credem că e dificil. Repet, dacă fiecare dintre noi ne-am transforma, atunci lumea ar fi un loc de vis.

-Credeţi în Dumnezeu? Sau vă duceţi la biserică acum, că e campanie electorală, aşa cum fac aproape toţi politicienii de pe la noi?
– Cred în Dumnezeu, dar nu merg foarte des la biserică. Poţi vorbi direct cu Dumnezeu, însă nu văd nimic rău în participarea la slujbe. Sunt convins că am primit şi primesc în continuare un ajutor Divin. Repet, nu sunt un om perfect. Fiecare mai greşeşte în viaţă. Nu judec pe nimeni, nici chiar pe mine. Mă iert pentru greşelile făcute şi consider că acum sunt pe drumul cel bun, cum se spune. Important în viaţă nu este că ai greşit, ci că îţi dai seama de asta şi te îndrepţi. Oamenii se uită prea mult unii în ograda altora. Dacă fiecare dintre noi s-ar schimba, în bine, atunci lumea asta ar fi într-adevăr una cu mult, mult mai bună.

– Unde v-a prins Revoluţia Română din decembrie 1989?
– La Revoluţie eram în Armată. Făcând parte din Lotul Naţional de Canotaj, am fost repartizat la o unitate militară în Cernica. După ce am făcut armata, m-am angajat la EM Veţel. Apoi, am lucrat ca merceolog, am fost director la o brutărie şi am avut o spălătorie auto. Am vrut mereu să fiu pe cont propriu, să am afacerea mea şi în cele din urmă am reuşit, având la ora actuala un număr de 40 angajaţi, dintre care 10 la Veneţia Cafe şi 30 la Pizzeria Veneţia. Lucrul de care sunt mândru este că din anul 2000 şi până în prezent, 65 la sută din oamenii cu care am reuşit, încă fac parte din echipa de început.

– Cine este Marius Nicolae Sanfirişca ?
– Prima dată soţ şi tată, apoi om de afaceri şi cetăţean hunedorean.

– Sunteţi la a doua căsătorie. Aveţi copii?
– E adevărat, sunt la a doua căsătorie. Am doi copii cu prima nevastă, care, în urma divorţului, au ales să trăiască în Germania. Ştiţi cum e: un divorţ este întotdeauna urât, se spun lucruri urâte şi de o parte şi de alta. De 10 ani sunt recăsătorit şi cu actuala soţie am o fetiţă de 7 ani.

– Ce le-aţi recomanda tinerilor de astăzi?  Să plece la muncă în străinătate, să-şi facă un rost sau nu?
– Le spun tinerilor, care aleg să plece peste hotare,  să nu plece şi să aibă curajul să încerce să-şi facă un rost în ţara lor. Niciunde nu e mai bine decât acasă. Locul lor este aici, unde vorbim aceeaşi limbă.

15 comentarii la „Sanfirişca Marius Nicolae: Îmi asum toate greşelile trecutului, dar acum sunt pe drumul cel bun

 • 20 mai 2016 la 0:04
  Permalink

  Cine esti tu Zamfi? Partea cu bordura (marci ,dolari)o stie toata lumea…ca te-ai rugat de mine si te-am dus in Germania la treaba si te-am tinut langa mine sa nu te haleasca hunedorenii ai uitat-o? Ca ti-am bagat mii de marci in buzunar,ai uitat?Te-ai dus cu soacra lui Dolhescu la ,,cumparaturi „ in slapi,ai uitat? De ti-ai luat alergatura pana ai facut rani la picioare,ai uitat?Ca te fugarea Popica in fata la Hotel Deva si tu alergai roata dupa Ascona ta verde si ma rugai sa nu-l las sa te bata ,ai uitat?Si tu….mai sifonat la politie la prietenul tau Bradeanu ca fac contrabanda cu cafea si mi-a confiscat politia cafeaua,ai uitat? Ca ti-a trecut,,glontul„pe langa ureche, ai uitat? Ai reclamat ca te-am batut si talharit eu in Germania si eu nici nu aveam viza de Germania in perioada aia,ai uitat? O sa-ti promit ca inainte de alegeri o sa mai scriu ceva sa te cunoasca lumea mai bine!!!!!!!!

 • 20 mai 2016 la 2:39
  Permalink

  Gelu Dragancea e un frustrat care comenteaza la.orice pe facebook si el e un martalog obosit … se crede mafiot si eu un paduche … un tepar si un camatar … sifon mareeee

 • 20 mai 2016 la 8:36
  Permalink

  Bine, dar nu reiese din interviu ce trecut isi asuma acest om. Apoi, nu orice trecut poate fi asumat adica sters cu buretele. Daca nu detaliaza inseamna ca are pete destul de grele. O fi dragancea un frustrat, nu stiu, dar ceea ce conteaza este daca e adevarat ce spune. Daca da, atunci este grav. Apoi, Dragancea nu candideaza, sanfirisca da.

 • 20 mai 2016 la 10:16
  Permalink

  Am o gramada de dovezi ,dar la cei cu conturi false…nu are rost.Tu ,Cetatean care zici ca eu comentez mult,uita-te in oglinda si vezi daca ai constiinta….in spatele ecranului cu adresa falsa toti sunteti tari…si in fituica asta 99 la suta sunteti toti cu conturi false!Cauta-ma in privat daca ai boase::))

 • 20 mai 2016 la 12:08
  Permalink

  Vedeti, aici e buboiul ! Nu domnul Dragancea candideaza, ci domnul Samfirisca. Oricum, nu iese fum, fara foc. Daca e adevarat doar 10% din ceea ce se se spune despre domnul candidat, e foarte grav.

 • 20 mai 2016 la 12:21
  Permalink

  Nu tin deloc cu domnul candidat… stiu fb cine este si clar nu are ce cauta in politica… dar dnul Dragancea… e trecut de varsta a doua e la varsta a 3a si el vb si de interlopi si de politica si de oras… si el de fapt vb doar din auzit el e tot pe la cersit in tari straine… lasane tata dute si iati pensia tia trecut vremea … si pt ce sa aibe cineva tupeu cu tine … daca zbiara cineva pe u plangi… sau esti si vreun rau bataus asa? sa fim.seriosi… io fi ciuda pe.zamfi ca la ars sau se descurca mai bine… asta aia face .. el si Frace gura Devei c…caneam in ea

 • 20 mai 2016 la 14:29
  Permalink

  Cetatean Din cauza lui Dragancea nu merg lucrurile ? Inca odata, el nu candideaza. Atunci de la ce sa ne lase ? Acest Sanfirisca ar trebui sa aiba bun simt si, daca isi asuma trecutul, atunci sa renunte la candidatura.

 • 20 mai 2016 la 22:17
  Permalink

  Mai,,dl Cetatean„te-ai uitat in oglinda?

 • 21 mai 2016 la 0:13
  Permalink

  Mai lasati gargara,d-nilor foști bisnitari.se pare că va plictisiți acolo unde sunteți,si latrati degeaba.lasati Omu să candideze,si să ajungă mare,ca să poată fura mai bine după aceea.
  Sănătate maximă !!!

 • 21 mai 2016 la 14:24
  Permalink

  Mai Zamfa ce grreseli iti asumi tu acum si acum tu esti pe drumul bun esti de tot rasul toata lumea te cunoaste foarte bine ce acum faci pe victima e mult prea tarziu …fosta ta nevasta nu a plecat cu cei doi copii minori de bine in Germania a fost nevoita ptr a le asigura un viitor mai bun tu ce leai oferit nimic tu leai luat totul pana si bucuria de fi aproape de cei dragi Rusine Zamfa stii ce ar trebuie ca cei de la ziar sa o contacteze pe fosta ta nevasta ca asa este corect Zamfa tu ai fost sincer o singur data la biserica cand teai insurat prima data ca in rest sant doar vorbe si minciuni Pacat ca ai ajuns de tot rasul ……

 • 21 mai 2016 la 14:59
  Permalink

  Bravo Rocco si No name. Aveti dreptate. A-ti spus adevarul. Omul e o jigodie.

 • 21 mai 2016 la 15:50
  Permalink

  Ba trompeta la brutaria aia mi-ai dat teapa cind am montat placaju venetian!esti pe drumul bun?

 • 21 mai 2016 la 17:39
  Permalink

  Zamfi,ești un b……u
  Caracter de kokos
  Du-te la gara !!!
  Jeg de om…

 • 21 mai 2016 la 18:08
  Permalink

  Domnul Zamfi , te lauzi cu membri de partid … Dar nu spui adevarul ce gogoși le-ai vândut ” ca ii angajezi pe toți la inspectorat ” …nu spui ce ai făcut in PC … Nu spui cum îți educi angajații cu Tigaia … Ești o gluma proasta despre politica !

 • 22 mai 2016 la 0:06
  Permalink

  Eu il cred ca sa cumintit ! Am sal votez doar daca candideaza la pachet cu celelalte sifoane din Deva : Margansifon , Perasifon , Balasasifon , Badercasifon , Frace sifon , Ciusca sifon si oparitul ala de Dragancea .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare