Sanatoriul din Brad este pregătit pentru preluarea pacienţilor cu Covid-19

Magdalena Şerban

După ce la Sanatoriul de Pneumofti­zio­logie Brad, declarată unitate suport Covid, au fost luate măsuri pentru pregătirea spa­ţiilor şi a personalului medical pentru pre­luarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19, acti­vitatea se desfăşoară în baza unor coor­donate stricte de prevenţie şi siguranţă. Ultima lună a venit însă cu cazuri noi, con­firmate.
„Din păcate, am înregistrat patru cazuri confirmate cu SARS-COV2, simţindu-se o creştere a prezenţei virusului în comu­ni­tate. Fiind vorba de pacienţi cu patologie res­piratorie, ni se adresează cu o gamă largă de afecţiuni. În condiţiile în care aces­te boli sunt în situaţii de exacerbare, unele din ele pot genera suspiciunea de Covid-19. Prin urmare, în mod cert trebuie făcută testarea. Avem o zonă-tampon, divizată într-o zonă galbenă, respectiv una roşie. Pacienţii care prezintă simptome ce pot sugera Covid-19 sunt direcţionaţi către zona roşie, iar cei pe care îi internăm până obţinem rezultatele sunt puşi în zona galbenă. Sunt aproximativ 25 de paturi alocate acestor două zone. În momentul în care un pacient e confirmat pozitiv cu SARS-COV2, contactăm spitalele desem­nate Covid-19. În general, dacă bolnavii su­feră de insuficienţă respiratorie, sunt tri­mişi la spitalul judeţean din Deva, iar dacă în discuţie sunt cazuri moderat-uşoare, optăm pentru alte unităţi-suport, aşa cum e sanatoriul din Geoagiu ”, a afirmat medicul primar pneumolog Marcel Iosif Cârjea (foto), managerul Sanatoriului de Pneumo­fti­ziologie Brad.
Acesta a mai precizat că există şi cazuri confirmate, care după ce s-au tratat în ca­drul spitalelor desemnate Covid-19, au ve­nit la Brad pentru recuperare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare