Furtuna abătută peste Valea Jiului a făcut iarăşi prăpăd

Maximilian Gânju

Gospodării inundate, o bucată dintr-un drum naţional ruptă şi staţii forţate să lucreze la maxim pentru ca populaţia unei părţii a regiunii să nu rămână fără apă potabilă. Probleme au fost înregistrate şi în alte zone ale judeţului.

Cea mai mare parte a judeţului s-a aflat sub incidenţa codului portocaliu de furtună, însă doar Valea Jiului a fost lovită de o furtună violen­tă cu ploi torenţiale. În Petroşani au fost inun­date 8 gospodării de pe strada Radu Şapcă din cartierul Aeroport. DN 66 A – cen­tura municipiului Petroşani s-a surpat pe un segment de aproximativ 20 de metri, în dreptul stadionului Jiul, ca efect al infiltrării apei de ploaie sub covorul asfaltic. Circulaţia pe acest tronson se desfăşoară cu restricţii şi este supravegheată de Poliţia Rutieră din Petroşani.
„După toate verificările efectuate împreună cu membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă reţeaua de canalizare din zona în care s-a produs avarierea asfaltului de pe DN 66 este funcţională la parametrii corespunzători. Canalizarea pe acest tronson nu este sub nici o formă surpată sau obturată. Remedierea suprafeţei rutiere se va realiza în urma efec­tuării unei expertize tehnice de către organele abilitate”, a anunţat Apa Serv Valea Jiului. Potrivit reprezentanţilor operatorului de apă s-au înregistrat probleme şi la staţia de tratare care deserveşte Petrila şi o parte a mu­ni­cipiului Petroşani, dar apa potabilă nu a fost sistată.
Pompierii din Valea Jiului au intervenit cu motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei din zonele inundate. La Vulcan şapte garsoniere au fost afectate de vremea rea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare