Sănătatea din bucate

Cu carne, slăbiţi… nesănătos

Mmm... a giant juicy prawn with a giant hunk of juicy steak.  Shallow dofSimona Timofte

V-aţi apucat de o dietă de slăbit? Şi carnea e la loc de cinste în meniu? Din păcate, veţi pierde doar câteva kilograme, căci în ce priveşte sănătatea, aceasta sigur va avea de suferit.
Într-o dietă bazată pe lapte şi carne, chiar slabă, aveţi şanse să slăbiţi, dar,  nu slăbiţi sănătos. De ce? Pentru că proteinele din aceste produse animale cresc colesterolul. Şi asta n-o spunem doar noi, ci mai multe studii făcute de câteva zeci de ani încoace. Iar colesterolul crescut este asociat cu un risc mare de afecţiuni cardio-vasculare. Probabil ştiaţi că grăsimile sunt de vină pentru colesterolul vostru ridicat, cum s-a vehiculat prin cărţi şi pe Internet. Dar se pare că mai vinovate decât grăsimile sunt proteinele din carne şi lapte, chiar dacă acesta din urmă este degresat. Sfatul nostru este să introduceţi în alimentaţie (şi nu doar atunci când vreţi să slăbiţi) proteine din produse vegetale cum sunt soia, fasolea boabe, năutul, seminţele şi nucile. De exemplu, consumând zilnic 150 g de tofu (20 g de proteine din soia), scade colesterolul total şi colesterolul rău (LDL-ul), iar la femei se diminuează tulburările de la menopauză. Deci, sănătatea voastră are numai de câştigat dacă vă folosiţi mai mult de proteinele din vegetale.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura