ActualitateFlash

Samsarii de maşini au ocupat străzile din Petroşani

Dana Istudor

Centrul municipiului Petroşani este „asediat” de maşinile samsarilor aduse din străinătate, dar care nu se mai vând, din cauza sărăciei locuitorilor zonei, deşi preţurile sunt considerabil mai mici faţă de anii trecuţi. Cum afacerea nu mai merge, samsarii şi-au abandonat autoturismele pe domeniul public şi chiar pe poduri, cum se întâmplă în zona Bisericii Sf. Treime, din centrul localităţii. Astfel, pe podul de peste pârâul Maleia sunt „parcate” maşini de la un capăt la altul, deşi legea interzice staţionarea într-un asemenea loc.

Ce e legal nu e pe placul unora

În „capitala” Văii Jiului există chiar un târg, unde comerţul cu autoturisme se poate face legal: însă nimeni nu merge în „piaţă” , din moment ce-şi poate expune marfa pe bulevard, fără a fi avertizat. În multe cazuri, nici poliţiştii de la circulaţie nu pot interveni, deoarece Primăria Petroşani nu a reglementat, prin indicatoare, staţionarea interzisă sau oprirea interzisă şi cu atât mai puţin, parcarea. În aceste condiţii, „prinde orbul, scoate-i ochii”, explică unul dintre oamenii legii, care mai precizează că, dacă ar amenda proprietarul unui autoturism staţionat într-un loc în care acest lucru nu este reglementat, ar comite un abuz în serviciu.

Astfel, cei care ar trebui să ridice autoturismele parcate ilegal, adică exact pe cele scoase de samsari la vânzare, sunt edilii. Dacă în Petroşani, samsarii sunt toleraţi, în mai multe localităţi din judeţ s-a găsit o soluţie de a scăpa de ei. Autorităţile locale din Hunedoara şi Deva au adoptat o hotărâre care interzice acest comerţ, iar maşinile care vor fi găsite parcate şi prezintă anunţuri de vânzare vor fi identificate de către poliţiştii comunitari, care îi vor sancţiona pe proprietari cu amendă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura