Sâmbătă noaptea trecem la ora oficială de iarnă

24 octombrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

ora_de_iarna_54262400România trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora oficială de iarnă, ora 4.00 urmând să devină ora 3.00, iar ziua de 26 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă din an.

Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie. Pentru trecerea la ora oficială de iarnă, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel că duminică 26 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului.

Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficială de iarnă, nu va modifica mersul trenurilor în vigoare până la 26 octombrie. Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 25 spre 26 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale are loc tot în 26 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina trenurile vor circula după orarele din mersul de tren în vigoare. (M.Crivăț)

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şantajistul „Lacrima“, prins din nou de poliţişti

Bărbatul de 24 de ani din Deva, care a fost reţinut săptămâna trecută pentru şantaj, a căzut din nou pe...

Falsificatorii de bani au fost trimişi în arest

Cei patru hunedoreni, doi bărbaţi şi două femei, acuzaţi de falsificare de bani şi alte valori, şi punerea lor în...

Au mai rămas doar şapte zimbri

Chiar dacă i-a fost aplicat tratamentul standard de imunizare şi susţinere a organismului, zimbrul bolnav de la Rezervaţia „Silvuţ“ de...

Închide