Salvatorii se întrec la Petroşani

Maximilian Gânju

Începând de mâine, 8 noiembrie, şi până sâmbătă, cei mai buni salvatori din România îşi dau întâlnire la Petroşani. Aceştia concurează la cea de-a şasea ediţie a Concursului naţional de salvare – Petroşani 2012.
Cel mai important eveniment pentru salvatorii minieri, dar şi din alte sectoare de activitate, se va derula în două etape, prima fiind faza locală, în care se întrec echipele de la subunităţile miniere din Valea Jiului şi cea naţională pe 10 noiembrie, în care concursul va reuni echipe de salvatori minieri şi de suprafaţă ale METROREX Bucureşti, LUKOIL Ploieşti, Complexul Energetic Oltenia, Compania Naţională a Uraniului, SCSM Petroşani şi ale staţiilor de salvare minieră din cadrul sucursalelor Companiei Naţionale a Huilei Petroşani. „La deschiderea concursului, vor fi prezenţi: Georgian Ciprian Dragomir, inspector general de stat Inspecţia Muncii, Nicolae Voinoiu, inspector general de stat adjunct Inspecţia Muncii, parlamentari de Valea Jiului, Sorin Vasilescu, prefect de Hunedoara şi Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani”, se arată într-un comunicat de presă al CNH SA.
Evenimentul este organizat, ca de fiecare dată, de Asociaţia Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă din România, iar parteneri sunt Institutul Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INCD-INSEMEX Petroşani) şi Compania Naţională a Huilei Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare