Salvatorii minieri, premiaţi de Ziua României

2 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Pentru întreaga activitate depusă în slujba semenilor, mai mulţi salvatori minieri din Valea Jiului au fost recompensaţi de municipalitatea din Petroşani.

Fiecare dintre salvatori a primit câte o diplomă de excelenţă, considerată drept un gest de recunoştinţă din partea primăriei şi Consiliului Local al municipiului Petroşani.

„Înţeleg munca şi sacrificiul salvatorilor, a celor pe care îi cinstim astăzi, cu ocazia Zilei Naţionale. La decernarea unei diplome de excelenţă, oamenii se felicită, însă, mai mult decât atât, ei merită mulţumirile şi recunoştinţa întregii comunităţi”, a declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Claudiu Cornea.

Autorităţile locale au înmânat, în total, diplome de excelenţă pentru 25 de salvatori minieri sau mecanici staţie de salvare. Riscându-şi la rândul lor viaţa, salvatorii minieri sunt primii care intră în subteran după producerea unei tragedii, pentru salvarea supravieţuitorilor, recuperarea victimelor sau restabilirea zonelor afectate de o explozie, ori o avarie. Nu o dată, în dificilele lor misiuni, salvatorii au căzut la rândul lor victime, cum s-a întâmplat, ultima dată, la Mina Petrila, în 15 noiembrie 2008. (C. Cosman)

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Paul Gherasim, consilier PDL Petroşani

Bulina albă

Ioan Bulbucan, primarul comunei Ghelari

„Consilierii PDL şi PSD i-au lãsat pe dascãli fãrã bani”

Primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş (foto), a declarat, ieri, că este foarte mâhnit, deoarece unii dintre aleşii locali nu au...

Închide