Politica si administratie

Salvatorii minieri, premiaţi de Ziua României

Pentru întreaga activitate depusă în slujba semenilor, mai mulţi salvatori minieri din Valea Jiului au fost recompensaţi de municipalitatea din Petroşani.

Fiecare dintre salvatori a primit câte o diplomă de excelenţă, considerată drept un gest de recunoştinţă din partea primăriei şi Consiliului Local al municipiului Petroşani.

„Înţeleg munca şi sacrificiul salvatorilor, a celor pe care îi cinstim astăzi, cu ocazia Zilei Naţionale. La decernarea unei diplome de excelenţă, oamenii se felicită, însă, mai mult decât atât, ei merită mulţumirile şi recunoştinţa întregii comunităţi”, a declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Claudiu Cornea.

Autorităţile locale au înmânat, în total, diplome de excelenţă pentru 25 de salvatori minieri sau mecanici staţie de salvare. Riscându-şi la rândul lor viaţa, salvatorii minieri sunt primii care intră în subteran după producerea unei tragedii, pentru salvarea supravieţuitorilor, recuperarea victimelor sau restabilirea zonelor afectate de o explozie, ori o avarie. Nu o dată, în dificilele lor misiuni, salvatorii au căzut la rândul lor victime, cum s-a întâmplat, ultima dată, la Mina Petrila, în 15 noiembrie 2008. (C. Cosman)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura