Actualitate

1 Decembrie, cu ploaie şi atacuri politice

Livia Botici

O sărbătoare care ar fi trebuit să anime toţi românii nu a fost decât o simplă formalitate, realizată de oamenii politici locali. Ploaia şi lipsa de interes a devenilor pentru manifestaţiile dedicate zilei de 1 Decembrie au făcut ca la ceremonia din Piaţa Unirii, din Deva, să fie prezenţi mai mulţi politicieni, presă şi forţe militare, decât spectatori cu sufletul plin de iubire pentru patrie.

Spectacol trist…

O ploaie ca de gheaţă, mocănească, şi care îţi dădea fiori pe şira spinării, a curs pe toată perioada ceremonialului. La ora 10 fix, aşezată în trei grupe, garda de onoare, constituită din militari, jandarmi şi pompieri, a prezentat onorul prefectului judeţului Hunedoara, Attila Dezsi. Apoi, a urmat nelipsita slujbă religioasă, oficiată, timp de mai bine de 10 minute, de un sobor de preoţi, care s-au rugat pentru bunăstarea fizică şi morală, dar şi pentru binecuvântarea poporului român. Au urmat, fireşte, ca în fiecare an, cuvântările şefilor celor mai importante instituţii din judeţ – Consiliul Judeţean şi Prefectura -, precum şi a Primăriei Deva. Dacă prefectul Attila Dezsi şi viceprimarul Devei, Marcel Morar, s-au limitat în cuvântul lor la a evoca importanţa zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Ioan Moloţ, n-a scăpat prilejul să nu lanseze un atac la actualii guvernanţi şi la adversarii politici portocalii.

La mulţi bani, România!

Ceremonia s-a încheiat cu parada militară a gărzii de onoare, care era cât pe ce să fie „sabotată” de staţia de amplificare. Probabil, din cauza ploii, aceasta a dat câteva rateuri. Cum spuneam, aproximativ 20 de deveni au fost prezenţi la ceremonia prin care s-a marcat Ziua Naţională în municipiul reşedinţă dal judeţului. Meritul acestora a fost că s-au încăpăţânat să urmărească, dârdâind sub ploaia mocănească, întreaga manifestare.

3 comentarii la „1 Decembrie, cu ploaie şi atacuri politice

 • „Multumim din inima” d-lui Molot si PNL, ca ne-a adus aminte ca nu exista sarbatoare, fie ea si nationala sau religioasa, fara contextul politic. Sa vedem de craciun si paste , si acolo are amestec PNL-eul?
  O fi el partid istoric, dar nici chiar asa?!?

 • noi suntem urmasii lui traian basescu , vom merge la udrea sa luam lumina, ca e cea mai frumoasa, iar boc e asemenea lui churchill , in Romania se traieste excelent si la 1918 nu s-a facut politica ci s-au omagiat pios eroii neamului. asa e bine nea tavi? ia spune matale de maretele realizari

 • Te voi dezamagi Dle aplaudac dar prin zona noastra etnofolclorica , in afara de malluri si supermarketuri, maretele realizari de care vorbesti , s-au oprit la regimul iliescian din pacate.
  Poate aplaudacii zilelor noastre vor face mai mult.
  In rest, noi, cu comentatul pe ulita asta!!
  Numai ,de bine !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura