Salvamontişii patrulează pe munte şi pregătesc deschiderea sezonului

15 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Chiar dacă în acest moment traseele montane sunt închise, echipele Salvamont Hunedoara au continuat însă patrularea în zona Râuşor, Râu Mare Retezat, în zona cabanelor turistice Genţiana şi Pietrele.

Salvamontiştii au verificat starea unora dintre refugiile montane, au efectuat reparaţii la baza proprie de la Râuşor şi au verificat starea punctului propriu de la Pietrele în vederea redeschiderii. ”În aceste zile, salvatorii montani hunedoreni pregătesc materialele pentru semnalizarea şi remarcarea traseelor turistice acolo unde va fi nevoie. Până vineri şi după sărbătorile de Paşti se vor schimba plăcuţele indicatoare şi stâlpii de susţinere pentru semnalizarea celor trei trasee din Munţii Poiana Ruscă, dar şi a celor care pornesc de la poalele Masivului Retezat.
Potrivit directorului Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Hunedoara, Ovidiu Bodean, se va lucra în echipe de doi-trei salvamontişti, componenţa echipei urmând a fi schimbată odată la două zile, în funcţie de volumul de muncă. Treptat, se va trece şi la verificarea şi curăţarea traseelor turistice aflate în masiv, precum şi la evaluarea refugiilor situate la altitudine. Aici, stratul de zăpadă este încă destul de consistent, iar din acest motiv degajarea trunchiurilor căzute pe poteci şi repararea podeţelor este pentru moment dificil de realizat”, a anunţat CJ Hunedoara, instituţia în subordinea căreia funcţionează Salvamont Hunedoara.
Salvamontiştii hunedoreni le recomandă iubitorilor de drumeţii să renunţe, deocamdată, la parcurgerea traseelor turistice, până la ridicarea interdicţiilor. (M.Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se lucrează la reabilitarea Castelului Nopcsa

După ce ani buni a fost lăsat în paragină, în octombrie anul trecut, au început lucrările de restaurare a Castelului...

Bulina neagră, 16.04.2020

Andrei S., adolescent de 17 ani, din Vulcan Pentru că este cercetat penal, fiind suspectat că a încercat să abuzeze...

Bulina albă, 16.04.2020

Gabriel Bulf, preot în Petroşani Pentru gestul său de a-şi vizita enoriaşii, după slujba de Florii, respectând regulile de distanţare...

Închide