Se lucrează la reabilitarea Castelului Nopcsa

15 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

După ce ani buni a fost lăsat în paragină, în octombrie anul trecut, au început lucrările de restaurare a Castelului Nopcsa din satul Săcel, comuna Sântămăria Orlea. Deşi suntem în plină pandemie, aici se munceşte de zor.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, stadiul fizic al lucrărilor executate până în prezent este de 13 la sută. „Au fost realizate lucrări de tencuire a faţadei, de turnare a şarpantei la parter, turnare a plăcii de beton la etaj, curăţare a pereţilor şi montajul scheletului la acoperiş. În prezent se lucrează la şarpantă şi tencuieli interioare. Interesul pentru derularea acestui proiect integrat strategiei locale de dezvoltare economico-socială, furnizând repere pentru atragerea de investiţii în zonă, valorificarea forţei de muncă disponibilă, a potenţialului turistic pe coordonate de ecoturism, agroturism şi turism rural sau de aventură, a factorilor de mediu şi relief. Obiectivul general al proiectului este recuperarea şi valorizarea patrimoniului material, imaterial şi promovarea acestuia în context regional şi european”, se arată într-un comunicat al conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara.
Valoarea totală a proiectului este de 9,1 milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate printr-un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Castelul a fost una dintre reşedinţele fostei familii nobiliare Nopcsa. Castelul contelui Nopcsa a fost construit la începutul secolului XIX.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 16.04.2020

Andrei S., adolescent de 17 ani, din Vulcan Pentru că este cercetat penal, fiind suspectat că a încercat să abuzeze...

Bulina albă, 16.04.2020

Gabriel Bulf, preot în Petroşani Pentru gestul său de a-şi vizita enoriaşii, după slujba de Florii, respectând regulile de distanţare...

Gura lumii, 16.04.2020

Fratele unui fost lider care a ajuns la zdup pentru năzbâtiile făcute în tinereţe se foloseşte de nişte interpuşi pentru...

Închide