Comunitate

Salubritate Deva acuză Salupan de activitate ilegală

04 Masina Salubriate
Nicolle Ebner 

Conducerea SC Salubritate SA acuză societatea Salupan că, de aproape două luni, desfăşoară, ilegal, activitatea de salubrizare pe teritoriul municipiului Deva, în condiţiile în care unicul operator în acest domeniu a fost desemnat, prin licitaţie, SC Salubritate SA.

„Îi mint pe oameni să prelungească contractul”
SC Salubritate SA Deva a fost declarată câştigătoare a licitaţiei de concesionare a serviciului public de salubritate al municipiului Deva, contract de concesionare aprobat de Consiliul Local Deva în data de 9 noiembrie 2009. Începând cu data intrării în vigoare a contractului, trebuiau să înceteze şi efectele contractelor de prestări servicii de salubrizare încheiate de agenţii economici şi asociaţiile de proprietari din Deva, cu alţi operatori, respectiv cu SC Salupan SRL. Numai că, acest lucru nu s-a întâmplat, ba din contră, Salupan a prelungit o serie de contracte, încălcând prevederile legii. „Suntem indignaţi că societatea Salupan SRL, în mod abuziv, îşi desfăşoară activitatea în municipiul Deva, continuând să încheie contracte cu persoane fizice şi cu agenţi economici. Îi mint pe oameni să prelungească contractul şi practic, ignoră legea, pentru că Salupan nu mai are licenţă pe Deva. Prin acţiunile pe care le întreprinde, firma „pirat” aduce prejudicii financiare grave societăţii noastre”, declară Viorica Apostol, director economic SC Salubritate SA Deva.

Unii cu ponoasele, alţii cu foloasele
Conducerea societăţii de salubritate este nemulţumită şi de lipsa de reacţie a administraţiei locale, care nu intervine într-un caz flagrant de încălcare a legii. Prin contractul de concesiune, SC Salubritate este obligată să plătească, la bugetul local, o redevenţă de 15.000/lună, în timp ce SC Salupan nu plăteşte nimic, tot profitul intrând în conturile firmei. Inspectorii din cadrul Primăriei Deva recunosc faptul că SC Salupan funcţionează ilegal de aproape două luni, dar nu au cum să sancţioneze firma „pirat”. „Le-am trimis, până acum două somaţii, însă, pentru că nu avem acces la baza lor de date, nu ştim cu cine mai are sau cu cine şi-a prelungit Salupan, contractele. Le vom mai trimite, şi în această săptămână, o somaţie, prin care le cerem să-şi încheie activitatea, în Deva. Am anunţat şi ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice), dar alte pârghii nu avem”, declară Ioan Tătar, referent la Compartiment – serviciu salubritate – în cadrul Primăriei Deva.

Sesizări la Garda de Mediu şi Garda Financiară
Conducerea SC Salubritate SA Deva speră ca organele abilitate să ia totuşi măsurile care se impun. „Vom sesiza Garda de Mediu şi fiind vorba de prestarea neautorizată a unei activităţi, vom aduce cazul şi în atenţia Gărzii Financiare“, a mai declarat Viorica Apostol, director economic SC Salubritate SA Deva, care menţionează că „populaţia municipiului Deva, asociaţiile de proprietari, instituţiile publice şi agenţii economici au obligaţia legală de a încheia contracte pentru serviciul public de salubrizare doar cu SC Salubritate SA Deva, societatea concesionară a serviciului“.

2 comentarii la „Salubritate Deva acuză Salupan de activitate ilegală

  • Nu inteleg de ce trebuie, de cateva zile, sa suportam galagia masinii de salubritate sub geamuri la ORA 8 DIMINEATA! Ce inseamna asta>? Chiar nu exista nici elementarele notiuni de respect si de bun-simt? Langa ITM-Directia silvica, unde au pus 4 containere, exact sub geamurile celor din blocul E22B, dimineata se face si se aude o galagie infernala, oricum, dar de ce trebuie s-o suportam de la ora 5, nu inteleg?! De ce nu se incepe aceasta activitate dupa ora 6? Daca s-ar face galagie sub geamurile vreunui sef sau copil de sef, s-ar rezolva iute problema. Trebuie sa apelam la tv din Bucuresti ca sa ni se rezolve problemele locale?

  • Nu inteleg de ce trebuie, de cateva zile, sa suportam galagia masinii de salubritate sub geamuri la ORA 5 DIMINEATA! Ce inseamna asta>? Chiar nu exista nici elementarele notiuni de respect si de bun-simt? Langa ITM-Directia silvica, unde au pus 4 containere, exact sub geamurile celor din blocul E22B, dimineata se face si se aude o galagie infernala, oricum, dar de ce trebuie s-o suportam de la ora 5, nu inteleg?! De ce nu se incepe aceasta activitate dupa ora 6? Daca s-ar face galagie sub geamurile vreunui sef sau copil de sef, s-ar rezolva iute problema. Trebuie sa apelam la tv din Bucuresti ca sa ni se rezolve problemele locale?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura