Salonul Hunedorean al Cărţii, ediţia a XX-a

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi în parteneriat cu Complexul Deva Mall, organizează, în perioada 16-19 octombrie, cea de-a XX-a ediţie a tradiţionalului Salon Hunedorean al Cărţii, eveniment cultural aşteptat cu mare interes de toţi iubitorii de carte din Deva şi din judeţul Hunedoara.
Anul acesta, ideea care ne-a călăuzit în organizarea Salonului ne-a fost inspirată de minunatul vers arghezian „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”, de aceea, acest eveniment cultural s-a dorit şi a reuşit să fie o dovadă de respect şi preţuire faţă de editurile participante, faţă de întreaga lor activitate dedicată „creaţiei” de carte.
Ca şi în anii precedenţi, şi la această ediţie avem o participare numeroasă, participare concretizată în cele peste 130 de edituri din ţară şi din Republica Moldova şi Marea Britanie.
Şi de această dată, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva încearcă, şi sperăm că va şi reuşi, să fie la înălţimea aşteptărilor pe care cititorii le au de la acest Salon. Astfel, Salonul nostru va oferi o gamă tematică extrem de largă a titlurilor: de la beletristică la ştiinţă, de la istorie la artă, de la cărţi pentru copii la cărţi de călătorie şi albume de artă, cărţi în limbi străine, cărţi de religie, de economie etc.
De asemenea, editurile, distribuitorii de carte şi documente audio-video, librarii şi bibliotecarii prezenţi la Deva vor fi într-un permanent dialog cu un public avizat, care ştie să aprecieze valoarea unei cărţi. Este o mare bucurie pentru noi să constatăm că, deşi ne aflăm în era Internetului, lectura unei cărţi în format tradiţional, pe hârtie, nu şi-a spus încă ultimul cuvânt şi plăcerea cititului, a răsfoitului unei astfel de cărţi, nu a dispărut.
Ne vom bucura de prezenţa a două mari personalităţi ale culturii româneşti: actorul Dorel Vişan, care, în data de 17 octombrie, ora 18:00, în ipostaza de poet şi eseist, va lansa volumele „Cântece pentru glas şi toacă” (versuri) şi „Cine-i păzeşte pe paznici? Gânduri de zi şi de noapte” (eseuri), şi părintele Constantin Necula, care îşi va lansa în data de 18 octombrie, ora 18, volumele „Întru Adormire lumea nu ai părăsit… Meditaţii în Postul Adormirii Maicii Domnului”, „Duminici în dar. Predici şi gânduri” şi „Împreună cu Hristos. Cultura creştină a prevenţiei”.
Aşa cum le-am promis cititorilor la ediţiile precedente ale Salonului, şi acum le vom oferi privilegiul de a se afla într-o veritabilă cetate a cărţii, un for de cultură în care cartea este la loc de cinste.
Aşteptăm, şi la această ediţie a Salonului Hunedorean al Cărţii, vizitatori de toate vârstele, de toate profesiile, din Deva şi din judeţ, care să găsească aici cărţile pe care le caută, titluri noi din orice domeniu, să afle aici atmosfera pe care numai cartea o poate crea.

Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.