Salonul Hunedorean al Cărţii, ediţia a XIX-a

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi în parteneriat cu Complexul Deva Mall, organizează, în perioada 17-20 octombrie 2018, cea de-a XIX-a ediţie a tradiţionalului Salon Hunedorean al Cărţii, eveniment cultural aşteptat cu mare interes de toţi iubitorii de carte din Deva şi din judeţul Hunedoara.

Ediţia din acest an a Salonului se desfăşoară sub semnul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, fapt pe care îl punem în evidenţă în special prin prezenţa la Deva a unor scriitori prestigioşi, care îşi vor lansa cărţi dedicate acestei mari sărbători a românilor. Subliniem în mod deosebit prezentarea impresionantului volum intitulat Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri, realizată de prof. Bogdan Bucur, o lucrare excepţională ce oferă o veritabilă cronică în imagini a pregătirii şi înfăptuirii Marii Uniri.
Pe lângă volumele consacrate Centenarului Marii Uniri ce se vor lansa în prezenţa autorilor, cele 128 de edituri din toată ţara prezente la Salon vor avea numeroase titluri pe teme legate de făurirea României Mari. Acestora li se alătură edituri din Republica Moldova şi Marea Britanie. Editurile hunedorene, ca de obicei, vor fi prezente şi vor organiza lansările unor scriitori cunoscuţi sau care îşi vor prezenta volumele de debut.
Şi această ediţie a Salonului va fi un bun prilej pentru edituri, pentru distribuitorii de carte şi documente audio-video, pentru scriitori, librari şi bibliotecari de a cunoaşte un public tot mai exigent, dornic să fie bine informat, un public cu gusturi bine formate, interesat de tot ce este nou pe piaţa autohtonă de carte. Avem deja un public numeros, de toate vârstele şi ocupaţiile, o mare familie de iubitori ai cărţii care aşteaptă an de an cu bucurie şi nerăbdare acest eveniment.
Salonul va fi accesibil publicului zilnic între orele 10.00 şi 20.00, intrarea fiind gratuită.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.