Salonul Hunedorean al Cărţii, ediţia a XIX-a

9 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi în parteneriat cu Complexul Deva Mall, organizează, în perioada 17-20 octombrie 2018, cea de-a XIX-a ediţie a tradiţionalului Salon Hunedorean al Cărţii, eveniment cultural aşteptat cu mare interes de toţi iubitorii de carte din Deva şi din judeţul Hunedoara.

Ediţia din acest an a Salonului se desfăşoară sub semnul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, fapt pe care îl punem în evidenţă în special prin prezenţa la Deva a unor scriitori prestigioşi, care îşi vor lansa cărţi dedicate acestei mari sărbători a românilor. Subliniem în mod deosebit prezentarea impresionantului volum intitulat Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri, realizată de prof. Bogdan Bucur, o lucrare excepţională ce oferă o veritabilă cronică în imagini a pregătirii şi înfăptuirii Marii Uniri.
Pe lângă volumele consacrate Centenarului Marii Uniri ce se vor lansa în prezenţa autorilor, cele 128 de edituri din toată ţara prezente la Salon vor avea numeroase titluri pe teme legate de făurirea României Mari. Acestora li se alătură edituri din Republica Moldova şi Marea Britanie. Editurile hunedorene, ca de obicei, vor fi prezente şi vor organiza lansările unor scriitori cunoscuţi sau care îşi vor prezenta volumele de debut.
Şi această ediţie a Salonului va fi un bun prilej pentru edituri, pentru distribuitorii de carte şi documente audio-video, pentru scriitori, librari şi bibliotecari de a cunoaşte un public tot mai exigent, dornic să fie bine informat, un public cu gusturi bine formate, interesat de tot ce este nou pe piaţa autohtonă de carte. Avem deja un public numeros, de toate vârstele şi ocupaţiile, o mare familie de iubitori ai cărţii care aşteaptă an de an cu bucurie şi nerăbdare acest eveniment.
Salonul va fi accesibil publicului zilnic între orele 10.00 şi 20.00, intrarea fiind gratuită.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Amendă de 5.000 de lei pentru transport ilegal de lemn de foc

Un hunedorean care transporta cu maşina lemn de foc fără să aibă documentele necesare a fost sancţionat. Amenda a fost...

Fetiţă accidentată pe trecerea de pietoni

O minoră de 10 ani, care traversa cu bicicleta pe o trecere de pietoni din Vulcan, a fost accidentată de...

Fondul suveran de dezvoltare şi investiţii

Pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, Transparenţă decizională, a fost publicat, în data de 29 septembrie 2018, Proiect de Ordonanţă de...

Închide