Proiectele educaţionale, susţinute de Primărie şi Poliţia Locală din Deva

Adriana Clej

Direcţia Poliţia Locală Deva în parteneriat cu Liceul Teoretic „Teglas Gabor” din Deva desfăşoară timp de două în zile – în 9 şi 10 octombrie – proiectul educaţional “Asumă-ţi consecinţele!”.

Ca urmare, aproape 40 de elevi de la liceul devean, însoţiţi de cadre didactice, vizitează timp de două zile sediul Poliţiei Locale. Scopul vizitei este informarea lor de către oamenii legii cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor, a delincvenţei juvenile, consecinţele comportamentelor interzise de lege şi a modului de supraveghere a oraşului Deva cu camere video.
Ieri, copiii au vizitat Centrul Video de Monitorizare Trafic, li s-a prezentat tehnica, armamentul şi autospecialele din dotarea poliţiei locale. Ei au aflat care este rolul poliţistului local în comunitate, ce trebuie să facă atunci când omul legii le cere să se legitimeze, dar şi faptul că răspund penal atunci când încalcă legea, chiar dacă sunt minori. Poliţiştii au pus accent pe faptul că ei sunt în slujba cetăţeanului şi că un rol important îl are comunicarea între cei care aplică legea şi cei care intenţionează să o încalce din diferite motive, pentru a preveni acest lucru.
„Educaţia şi siguranţa copiilor se numără printre priorităţile poliţiei locale. Am organizat şi vom organiza în continuare împreună cu şcolile din oraş, diferite acţiuni de prevenire şi informare a elevilor pe anumite domenii: conduita în mediul şcolar şi social, cunoaşterea şi respectarea legilor, combaterea absenteismului şi abandonului şcolar, educaţie rutieră etc. Copiii trebuie să conştientizeze faptul că noi, poliţiştii locali, suntem un fel de fraţi mai mari, că le împărtăşim din experienţa noastră, că le asigurăm tot sprijinul pentru ca ei să devină cetăţeni de bază responsabili ai societăţii noastre. Am colaborat bine de fiecare dată cu şcolile şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, şi dorim să îi asigurăm în continuare de susţinerea noastră. Mulţumim de asemenea conducerii Primăriei municipiului Deva, care a avut toată deschiderea în organizarea de acţiuni şi evenimente ce vizează tinerii din oraşul nostru”, a afirmat Sorin Popa, directorul Direcţiei Poliţiei Locale Deva.
Reamintim că pe perioada verii, Primăria municipiului Deva, Direcţia Poliţia Locală Deva, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara şi Colegiul Tehnic “Transilvania” Deva au derulat campania „Prin sport, împotriva drogurilor la Deva!” care a avut succes în rândul elevilor de la şcolile din municipiul nostru.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.