Sălile de sport s-ar putea redeschide din 15 iunie

Starea de urgenţă instaurată din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus a dus, după cum se cunoaşte, la închiderea sălilor de sport şi de fitness. Dar, odată cu relaxarea din 15 mai, proprietarii de săli de sport au început să ceară Guvernului dreptul de a le redeschide publicului.
Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, a declarat că există un demers oficial în acest sens: „Împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului, respectiv cu Ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, am avut o întâlnire cu reprezentanţii sălilor de fitness în care le-am solicitat un pachet de proiect referitoare la deschiderea sălilor, viziunea acestora asupra acestui demers, practic să ne dea modalităţile prin care ei ar considera că ar fi normal şi benefic să redeschidem sălile fără a pune în pericol sănătatea clienţilor. Câteva dintre cerinţele noastre sunt: spălarea pe mâini la intrarea în sală, folosirea unor botoşei pentru acoperirea încălţămintei pe parcursul antrenamentului, păstrarea distanţei între sportivi atunci când îşi execută exerciţiile”.
Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness este de părere că sălile de sport s-ar putea redeschide începând cu 15 iunie, în caz contrar punându-se în pericol atât starea fizică, cât şi cea psihică a românilor. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.