Salariile din Primăria Deva au crescut

Sorina Popa

Scandal, ieri, în şedinţa Consiliului Local Deva, când s-a discutat despre creşterea salariilor angajaţilor. Fostul viceprimar Răzvan Mareş le-a spus colegilor din CL că în urmă cu câteva luni s-au opus majorării salariilor angajaţilor Primăriei Deva, iar acum s-au răzgândit. ”Când aţi fost consecvenţi, domnilor consilieri? Mai ales că o parte din suma necesară creşterii salariilor vine din credit”, a spus Mareş în şedinţa CL Deva de ieri.

Schimbare de mentalitate
Primarul Devei, Florin Oancea, i-a răspuns lui Mareş: Mi-e foarte greu să îmi păstrez calmul şi să nu-i răspund domnului Mareş. El, de fiecare dată, încearcă să distrugă activitatea Consiliului Local, să-l inducă în eroare. Spunea Mareş că trebuie respectată legea. Eu vă spun că am respectat legea, eu şi colegii mei. În urmă cu câteva luni vorbeam de oportunitate, şi că nu existau resurse financiare pentru a mări cu 20 la sută salariile angajaţilor. Nu am spus că nu se vor mări lefurile, că nu se vor mai face angajări în primărie. Dar, prima dată am vrut să văd o schimbare de mentalitate, de a creşte calitatea serviciilor din administraţia locală. Îmi asum această iniţiativă, de a creşte lefurile din primărie”, a declarat Florin Oancea, edilul şef al reşedinţei de judeţ.

Credit deblocat parţial
Proiectul de hotărâre a fost votat de aleşii deveni. În aceste condiţii, începând din această lună, de exemplu, salariul de bază al secretarului municipiului este de 14.250 de lei. Cel al unui director executiv din primărie şi serviciile şi direcţiile aflate în subordine este de 9.450 de lei, un director executiv adjunct va avea salariul de bază de 8.550 de lei. Un portar de la primărie va avea salariul de bază de 2.084 de lei, al unui poliţist local poate ajunge până la 6.073 lei, iar un şofer va avea 2.084 de lei. Creşterea salarială, susţine primarul Florin Oancea, este de 10 la sută per general. Mărirea lefurilor s-a putut face deoarece creditul pe care primăria îl avea blocat s-a deblocat parţial, iar mai multe proiecte au fost câştigate de administraţie, fie cu fonduri guvernamentale, fie cu europene.

2 comentarii la „Salariile din Primăria Deva au crescut

 • 25 iulie 2018 la 7:03
  Legătură permanentă

  Domnule primar ati facut un lucru bum pentru cei din sub ordinea directa a ”camasa este mai aproape” de dumneavoastra cei caree lucreaza in ADMINISTRATIE.

  DE CEI DE LA DIRECTTIA SOCIIALA NU ATI GASIT FONDURI\
  PERSONALUL DIN GRADIINITE ,SCOLI PRIMARE, GIMNAZIALE ,LICEALE SI STUDENTESTI ASISTENTILOR SI MEDICILOR SPECILISTI SI STOMATOLOGI NU LI S-A ACCORDAT SPORURILE LEGALE DE LUCRU IN CONDITTII DEOSEBITE STRES SAU RISC 15%.SUME CARE SUNT VIRATE PENTRU PREEVENTIE DE MINISTERUUL SANATATII.

 • 25 iulie 2018 la 7:21
  Legătură permanentă

  Domnule primar ati facut un lucru bun pentru cei din sub ordinea directa a ”camasa este mai aproape” de dumneavoastra cei care lucreaza in ADMINISTRATIE.

  DE CEI DE LA DIRECTIA SOCIALA deva NU ATI GASIT FONDURIdefapt sunt guvernamentale VIRATE PRIN MINISTERUL SANATATII.
  PERSONALUL MEDICAL DIN GRADIINITE ,SCOLI PRIMARE, GIMNAZIALE ,LICEALE SI STUDENTESTI ASISTENTILOR SI MEDICILOR SPECILISTI SI STOMATOLOGI NU LI S-A ACCORDAT SPORURILE LEGALE LUCRAND IN CONDITII DE MUNCA DEOSEBITE STRES SAU RISC 15%.ANEXA 8 LITERA b pumctul 3 SUME CARE SUNT VIRATE PENTRU PREVENTIE DE la MINISTERUUL SANATATII.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.