La Blăjeni încep Atelierele de Vară – Şotron

Magdalena Şerban

Luna viitoare, la Blăjeni vor avea loc Atelierele de Vară – Şotron, în cadrul cărora se vor desfăşura sesiuni de formare pentru literaţie şi educaţie timpurie de calitate. Este un program derulat prin Asociaţia OvidiuRo, în grădiniţele din comunităţile catalogate defavorizate.

„De la noi din comună am înscris 10 participanţi, dar pot veni mai mulţi. Am luat în calcul faptul că este vacanţă, iar unii poate sunt plecaţi, aşa că am mizat pe un număr minim. Sunt acţiuni facultative ce durează din 6 august până în 17 august, cu program de la 9 la 12. Se vor desfăşura la unitatea preşcolară din Blăjeni, dar nu excludem şi deplasarea pe malul unei ape, de exemplu, pentru a citi povestioare. E primul an în care suntem implicaţi în aşa ceva. Am primit din partea reprezentanţilor asociaţiei nişte cărţi educative pentru grădiniţă, care fie se găsesc foarte greu, fie sunt foarte scumpe şi nu ni le permitem. Ne-au mai dotat, de asemenea, cu diverse materiale didactice (lupă, pipete etc). De monitorizare şi coordonare se ocupă şi colega mea, învăţătoarea Mirela Raţ”, a precizat Mariana Neag, profesor în învăţământul preşcolar.
Proiectul este menit să le dezvolte celor mici noi orizonturi de cunoaştere, să le stimuleze creativitatea şi dezvoltarea personală, dar şi să le ofere acces la educaţie timpurie, de calitate, care să-i ducă spre un start bun la şcoală, reducând astfel riscul de abandon. „În mediul rural, mai ales în cazul satelor de munte, încă mai există preşcolari şi şcolari care nu au acces la Internet, la bibliotecă, la tehnica modernă sau la ultimele informaţii de interes extraşcolar. Prin urmare, se simte nevoia unor acţiuni centrate pe nevoile şi curiozitatea naturală a copilului şi bazate pe interactivitate, gândire critică şi explorare continuă. Salut sprijinirea comunităţilor locale prin formare şi le mulţumesc tuturor celor implicaţi în buna organizare. Orice şansă este un pas înainte”, a spus Horia Jurca (foto), primarul comunei Blăjeni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.